Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха хасковското

...
Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха хасковското
Коментари Харесай

Ангелов призна: Имаме организационни проблеми с ваксинацията

Премиерът Бойко Борисов и здравният министър Костадин Ангелов посетиха хасковското село Малево, с цел да ревизират по какъв начин протича имунизацията.

Пред публицистите министър-председателят съобщи, че се надява на 1 март, както по-рано бе стихотворец ангажимент, заведенията за хранене да могат да отворят още веднъж.

Ние никого не задължаваме да върви на ресторант, разчитаме, че хората са осведомени и могат да вземат решения, разяснява Борисов.

В село Малево беше отворен мобилен пункт за имунизация против Covid-19.

По казуса с недостигащите ваксини за персоналните лекари  проф. Ангелов сподели, че се водят диалози с централата на AstraZeneca, с цел да бъде изтеглена по-рано доставката на нови количества от имунизацията. Министър-председателят заяви, че има подготвеност да бъде изпратен аероплан за по-бързата доставка. До края на седмицата се чакат още количества ваксини от другите производители.

Здравният министър Костадин Ангелов сподели, че мобилните екипи са планувани от дълго време:

" Хората нямат на процедура непрекъснат достъп до лечебни заведения и ще се опитаме да компенсираме тези потребности на всички места в страната. Изключително съм удовлетворен, че върви имунизацията с темпове, които на нас ни харесват ".

Но призна:

" Имаме организационни проблеми. Докато стартира процесът да протича по най-гладкия вероятен метод, сигурно ще има подобен вид логистични усложнения ".

Всички ваксини, които се слагат у нас, са с висока успеваемост, изясни министър-председателят Бойко Борисов :

" Най-доброто, което се създава в света, контрактувано от Европейската комисия ".

Борисов уточни, че вицепремиерът Томислав Дончев ще взе участие в изборите като лидер на габровската листа на ГЕРБ и затова държавното управление е определило вицепремиерът Марияна Николова да отговоря за провеждането на изборите.

Борисов сподели още, че на по-късен стадий ще се взема решение дали някой различен ще извършва премиерските функционалности при положение, че той самият излезе в отпуск за изборите.

Няма безпорядък към организацията с имунизацията, съобщи от своя страна здравният министър Костадин Ангелов.

„ По въпроса на персоналните лекари - да, имаме проблем с обезпечаването на задоволително количество ваксини от декларираните от персоналните лекари, само че отново да повторя: ние сме подготвени за начало на всеобщата имунизация при започване на месец март, т.е. от 3 и 4 март нататък. Стартираме седмица до 10 дни по-рано. Нормално е да има подобен вид неудовлетворени количества, които не могат да бъдат доставени, само че темпът, с който ние продължаваме, за мен е безусловно удовлетворяващ “.

 

Правителството води договаряния имунизациите, предопределени за страната ни, да бъдат доставяни със аероплан за сметка на страната, разгласи министър председателят Борисов , който преди този момент посети предприятието „ Неохим “ в Димитровград.

По думите му доставките със аероплан ще понижат времето за превоз най-малко с 2 дни.

Премиерът акцентира още, че единственият късмет да се спре надигането на вълната от новозаразени са имунизациите. 

 

Има добра организация по всеобщата имунизация, сподели той и акцентира: „ Както виждате, съвършена организация. В тоя ред на мисли, тъй като сме в този край сред Кърджали и Хасково – границата, българите за тези десетина години изживяхме 3 рецесии. И трите ги управлявах дружно с моите сътрудници по допустимо най-хубавия метод. Ние управляваме по най-хубавия метод пандемията, това е несъмнено и всички сътрудници го регистрират към този момент – с допустимо най-либералните ограничения, доста дисциплинирано население и с съвършени доктори, медицински сестри, лаборанти, в това число и Спешната помощ. Така че и сега ние се оправяме най-добре от всички и с тази ужасна пандемия “.

От своя страна Костадин Ангелов уточни: „ България ще се оправи през тази година и в случай че темпът се резервира, може би, до края на лятото ние ще излезем напълно с постигането на така наречен групов имунитет “.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР