Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев разговаряха със заместник-държавния

...
Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев разговаряха със заместник-държавния
Коментари Харесай

Джон Съливан определи България като стабилен и предвидим партньор

Премиерът Бойко Борисов и президентът Румен Радев разговаряха със заместник-държавния секретар на Съединените щати Джон Съливан.

Във фокуса на диалозите сред Борисов и Съливан бяха сигурността, енергетиката и вложенията. Президентът Радев разиска със своя посетител на " Дондуков " 2 стратегическото партньорство сред България и Съединените щати, както и двустранното съдействие. Джон Съливан беседва и с вицепремиера и боен министър Красимир Каракачанов.

Премиерът Борисов е срещнал Джон Съливан с напредъка по интерконекторната връзка сред България и Гърция, с упоритостите на страната ни да запази ролята си в преноса и търговията с газ, както и с плана " Белене ". Той е уверил заместник-държавния секретар, че България изцяло извършва поетите задължения към НАТО и е препотвърдил повишението на разноските за защита на 2% от Брутният вътрешен продукт до 2024 година

Съливан е подчертал, че България е постоянен и предвидим сътрудник и е предал високата оценка на американския президент Доналд Тръмп за другарските и партньорски двустранни връзки с България.
 Американският заместник-държавен секретар Джон Съливан посети България Американският заместник-държавен секретар Джон Съливан посети България
Американският заместник- държавен секретар Джон Съливан е на двудневна аудиенция у нас. Утре той ще се срещне с президента, с премиера и с военния минис...

По време на срещата със заместник-държавния секретар президентът Румен Радев е отбелязал забележителния интернационален интерес към процеса на рационализация на армията ни, в който вземат участие и Съединените щати. Държавният глава е подчертал, че страната ни се стреми към стратегическо партньорство с бъдещия снабдител и търси най-изгодното предложение на основата на равнопоставеност, конкурентност и бистрота.

Румен Радев е изразил и интереса на страната ни към разширение на икономическия продан и увеличение на вложенията от Съединени американски щати. Президентът е показал също, че страната ни има упоритостта да се развива като районен енергиен център в Югоизточна Европа.

Джон Съливан е дал висока оценка на двустранното съдействие в областта на защитата и сигурността.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР