Премиерът Бойко Борисов и правителството категорично застават зад браншовите транспортни

...
Премиерът Бойко Борисов и правителството категорично застават зад браншовите транспортни
Коментари Харесай

Борисов подкрепи браншовите транспортни организации, които отхвърлят закона Макрон

Премиерът Бойко Борисов и държавното управление изрично застават зад браншовите транспортни организации, които отхвърлят оферти от Франция пакет за транспортна подвижност, по-известен като " Закона Макрон ". На 16 и 17 май, когато европейските водачи ще дойдат в София, транспортният отрасъл ще стачкува, като ще изкара по улиците тежкотоварни коли и рейсове. 

Този митинг се поддържа от държавното управление - съобщи транспортният министър Ивайло Московски. Борисов ще разисква след дни персонално казуса с канцлера на Германия Ангела Меркел и с френския президент Еманюел Макрон. 

12 500 български компании и превозвачи са застрашени от банкрут, в случай че се одобряват разпоредбите, които желае Франция да наложи за почивките на водачите на ТИР и техните командировъчни. Транспортният министър Московски разгласи, че еврокомисарят Виолета Булс ще бъде поканена в България, с цел да се запознае на място с казуса. Правителството е изрично срещу предлаганите правила.
" Предстоят ни доста тежки диспути, които за жалост се неодобряват непосредствено на равнище работна група, защото последното съвещание на работната група демонстративно е било напуснато от френския представител. В сряда и четвъртък предстоят срещи сред премиера Борисов, президента Макрон и канцлера Меркел с ясната позиция на българското държавно управление. " От браншъа предвижда, че предложенията се вършат за: " Най-голямата международна компания е френска. Идеята на целия този закон е, както направиха двойни стандарти за храните, в този момент желаят и за работната ръка да бъде двоен стандарт. " Протестът на 16 и 17 май ще се състои. Възможно е в следствие да се подхващат и още дейности. " Смятаме да блокираме фабрики, благосъстоятелност на задгранични вложители. Както те желаят да вършат бизнес в България, по този начин ние желаеме да вършим бизнес в Европа. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР