Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралство

...
Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралство
Коментари Харесай

Борисов: Присъединяването към Шенген и еврозоната

Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралство Н идерландия Стеф Блок разискаха настоящи въпроси от дневния ред на Европа, както и тематики от съвместен интерес.
На срещата беше очебийно, че България продължава да следва задачата си да бъде допустимо най-близко до интеграционните процеси в Европейски Съюз. Борисов посочи, че присъединението към Шенгенското пространство и към еврозоната са измежду о сновните цели на страната ни и поддръжката на Нидерландия е основна.

 Бойко Борисов и министърът на външните работи на Кралство Нидерландия Стеф Блок пресцентър, Министерски съвет

„ Това ще подсигурява пълноценното присъединяване на България в взаимните европейски старания за съответно справяне с всички провокации, свързани със сигурността на външните граници на Европейски Съюз “, акцентира Бойко Борисов.

Министърът на външните работи на Кралство Нидерландия означи, че страната ни сполучливо се оправя с опазването на външната граница н а Европа. В хода на диалога Бойко Борисов съобщи, че запазването на целостта на Шенгенското пространство изисква поредни старания в две основни области – усилване на контрола върху външните ни граници и възстановяване на действието на системата за даване на леговище.

По време на срещата беше маркиран и напредъка на България по промените в границите на Механизма за съдействие и оценка.
-->
„ Оценяваме положителното съдействие с Европейската комисия по този въпрос и чакаме от нашите европейски сътрудници също да оценят нашите положителни резултати, както и нашата решителност да продължим процесите по необратим метод “, сподели Борисов, представен от държавната пресслужба.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР