Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров провериха

...
Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров провериха
Коментари Харесай

В Перник ще ремонтират църкви и ще строят канализация

Премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Станислав Владимиров ревизираха ремонта на пречиствателната и помпената станция за питейна вода в Перник. Заедно с тях бяха и министърът на финансите Кирил Ананиев и зам.-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков.

Инспекцията беше излъчена онлайн в формалния профил на министър-председателя във Facebook.

" Опозицията ще я гледате най-вече. Тук би трябвало да е най-хубавата вода, опозицията би трябвало да пие най-хубавата вода ", съобщи Бойко Борисов.

Владимиров от своя страна посочи, че водата няма (политически) цвят.

С 1/3 е понижен разходът на вода след промяната на основния тръбопровод, рапортуваха от управлението на станцията. От 750 литра в секунда сега е под 500, показаха още от станцията.

Изграден е 60 км тръбопровод, като за строителството му са употребявани най-качествените материали, означи Борисов. Той напомни, че единствено преди година в Перник имаше водна рецесия и голям брой повреди на ВиК мрежата. Тогава беше построен нов утаител на пречиствателната станция, което трябваше да подсигурява потреблението на водата и от мъртвия размер на язовир " Студена ".

Тази година стартира воден план в Перник, посочи кметът на Перник. Станислав Владимиров посочи, че посредством този план ще бъде ремонтирана канализацията и ще се построи несъществуващата канализация на територията на целия град. Тази година ще се подменя тръбопровод и в пернишките села.



Скоро ще стартира разчистването и укрепването на дигите на река Струма. Коритата и деретата първо ще бъдат изчистени, а по-късно ще бъдат бетонирани, добави Бойко Борисов.

До 10 дни стартират и вторият стадий на ремонта на входа на Перник, уточни зам.-министър Нанков.

Правителството е отпуснало средства за финансиране на ремонт на църкви в района, добави министърът на финансите Кирил Ананиев.

По-рано денем министър председателят Борисов ревизира построяването на автомагистрала " Струма " и тунел " Железница ". През септември ще бъде пуснато придвижването в двете направления в новия тунел, както и в целия сектор от Благоевград до Симитли.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР