Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред

...
Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ поставиха България на колене пред
Коментари Харесай

Нинова сред народа: Борисов постави държавата на колене пред 5 търговски вериги

Премиерът Бойко Борисов и ГЕРБ сложиха България на колене пред 5 огромни търговски вериги . Това е изтъкнала председателката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на среща с жители във Велико Търново.

Според нея държавното управление дава открит урок за антиикономическа, антиевропейска политика и липса на държавност , откакто земеделският министър Румен Порожанов е отишъл при комерсиалните вериги да ги помоли да не повишават цената на хляба.

 Порожанов приказва с комерсиалните вериги, с цел да не нараства хляба
Порожанов приказва с комерсиалните вериги, с цел да не нараства хляба

Нямало чума в стадото на баба Дора, което бе евтаназирано

Нинова е подчертала, че в ръцете на ръководещите са всички механизми за въздействие на шоковото повишаване на цените на хляба - понижаване на Данък добавена стойност, сезиране на Комисия за защита на конкуренцията. По думите ѝ, комисията би трябвало да попита веригите за какво натискат българските производители да продават продукцията си под себестойност.

" Малкият и междинният бизнес е пропищял от извиването на ръце от страна на комерсиалните вериги - да продава под себестойност, да заплащат услуги, които не им се дават. Докъде докара Борисов България? Вместо да изправят страната против този проблем и да се оправят с него, те отиват да се молят на колене ", коментирала Корнелия Нинова.

Председателят на Българска социалистическа партия цитирала думите на Борисов, че " олигарсите, в случай че не желаят да им взимаме ролсройсите, да съблюдават законите ", като припомнила първия мандат на Борисов, когато са обикаляли с хеликоптери и са снимали палатите на митничари, на олигарси и са обещавали да им ги приберат като нелегално добити.

 Вълчо Арабаджиев влиза в ареста
Вълчо Арабаджиев влиза в ареста

Съдът анулира наложената от първа инстанция мярка " парична гаранция "

" Палатите още са си там и тези хора си живеят в тях. Така и в този момент - до момента в който с едната ръка прибира ролсройсите, с другата ръка на същите хора им наливат милиони от нашите пари ", показала още тя.

Лидерът на Българска социалистическа партия попитала кое държавно управление е наляло пари в хотелите на Ветко Арабаджиев, на който в този момент му прибират ролсройсите, с цел да спят там всички европейски делегации, а също е наляло на Миню Стайков стотици хиляди отново по време на Европредседателството, с цел да доставя с ракия за гостите от Европа.

" С кои очи в този момент ще погледнат тези европейски водачи и ще им кажат, че са спали, яли и пили от такива хора , които в този момент ги прибират за закононарушения ", попита Корнелия Нинова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР