Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където участва в последната

...
Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където участва в последната
Коментари Харесай

Споразумението за миграцията на фокус във втория ден от срещата на върха на ЕС

Премиерът Бойко Борисов е в Брюксел, където взе участие в последната среща на върха на водачите от Европейски Съюз за тази година. Късно нощес те отхвърлиха да предоговарят договорката по Брекзит с Англия, а през днешния ден измежду главните акценти в полемиките е въпроса с миграцията.

В Брюксел срещата на върха следи кореспондентът ни Десислава Апостолова.

Премиерът Борисов съобщи, че се надявал австрийското председателство да реализира прогрес по съглашението за миграцията, само че на този стадий страните остават разграничени и не може да се стигне до единно решение.
Бойко Борисов, министър-председател на България: Сега към този момент Европа е във фаза - поради вътрешнополитическите си проблеми във всички страни бих споделил, всеки да се пробва да се избави по единично посредством едно общо в кавички решение. Затова ние сме срещу да се разделят решенията, тъй като ние сме страна на първа линия, оправяме се прелестно, всички го регистрират и всяко едно решение, делене на пакета, ни слага под риск.
Премиерът разяснява и решението на Европейски Съюз да удължи глобите против Русия с шест месеца поради неспазване на Минското съглашение, както и спора в Азовско море. Той съобщи, че е настоял пред европейските си сътрудници да работят за това да бъдат освободени най-малко арестуваните моряци от украинските кораби.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР