Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъдат наложени максимално тежки

...
Премиерът Бойко Борисов е поискал да бъдат наложени максимално тежки
Коментари Харесай

Борисов поиска наказания за служители на летището, пуснали непроверени пътници

Премиерът Бойко Борисов е изискал да бъдат наложени оптимално тежки санкции на чиновниците от летище „ София “, които на 20 март са пропуснали да създадат инспекция на документите на пасажерите, кацащи с полет от Париж. Това заяви държавната осведомителна работа.

Освен това министър председателят е разпоредил в къси периоди да бъде осъществен разбор на работа на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “ и да бъдат подхванати съответни ограничения за реорганизацията й, е посочено в известието.

Нарежданията Борисов е дал на министъра на вътрешните работи Валентин Радев, основния секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов и шефа на Главна дирекция „ Гранична полиция “ Светлан Кичиков. Той е провел среща с тях в събота преди обед, на която са му докладвали за случая от 20 март Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Аерогара София “.

Тогава, както Mediapool първа заяви, всички чиновници на " Гранична полиция ", работещи на шестте гишета, на които е трябвало да бъдат осъществени инспекциите, са напуснали постовете си по едно и също времепо неразбираема причина. Това е разрешило пасажерите, кацащи от самолета с полет от Париж да избегнат граничната инспекция.

Няколко часа по-късно министърът на вътрешните работи свика ексклузивен брифинг, с цел да осведоми медиите какви ограничения е подхванал.

Поведението на чиновниците на летището слага под подозрение позицията на българския министър председател, че България незаслужено не е допускана в Шенген, тъй като е изпълнила всички условия за участие. Фактът, че пасажер може да влезе на територията на страната без никаква инспекция и то през най-строго охраняваното летище в България, значи, че в действителност страната ни не извършва условията за европейска сигурност. Още по-неприятното е, че случката идва в миг, когато България е ръководител на Съвета на Европейския съюз.

Очаквайте подробности
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР