Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за 15% ръст на

...
Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за 15% ръст на
Коментари Харесай

Борисов е поел ангажимент за 15% ръст на заплатите на полицаи и пожарникари

Премиерът Бойко Борисов е поел ангажимент за 15% растеж на заплатите на служителите на реда и пожарникарите през 2021 година вместо в началото плануваните 10%.

Междувременно, синдикатите упорстваха за 30% нарастване, каквото е заложено в бюджета за всички структури, които са на първа линия в битката с Covid-19. Увеличение с 10% е заложено за всички останали чиновници на бюджетна прехрана.

Премиерът Борисов се е заел да се планува в бюджета на Министерство на вътрешните работи за 2021 година, по перо " личен състав ", финансов запас за нарастване на възнагражденията на чиновниците с още 5%, съобщи пред медиите президентът на профсъюз " Огнеборец " Венцислав Станков. Във вторник той се срещна с министъра на вътрешните работи Христо Терзийски и е бил включен да взе участие в онлайн съвещание на Министерски съвет.

По думите на Станков това значи, че за идната година държавното управление планува нарастване на заплатите общо с 15 % на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Премиерът е поел и ангажимент да се компенсират всички чиновници на пожарната, участващи в преодоляването на Covid-кризата, и да бъдат финансово наградени като служителите на реда.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР