Премиерът Бойко Борисов е на поредната си обиколка в страната.

...
Премиерът Бойко Борисов е на поредната си обиколка в страната.
Коментари Харесай

Борисов: Има над 6 млрд. лв. повече ръст на разходите за пенсии и заплати в публичния сектор

Премиерът Бойко Борисов е на следващата си обиколка в страната. Над 6 милиарда повече растеж на разноските за пенсии и заплати в обществения бранш регистрира Борисов за последните 4 години от ръководството.

Той е придружаван от министъра на финансите Кирил Ананиев и заместник-министъра на районното развиване Николай Нанков в Ямбол.



По време на ревизия в пречиствателна станция в региона те обсъждаха пътни и инфраструктурни планове в района и направените обществени разноски в страната.

„ 33 милиарда лв. са изхарчени в обществения бранш - това е растеж в разноските от 62% “, сподели Ананиев.

„ С една дума 3,400 плюс 3,2 - 6 милиарда и 600 милиона повече приходи " локалната и централната власт работят в цялостен синхрон ". Толкова добре се прави, където би трябвало го доправяме. Този кмет в ямбол не е от ГЕРБ и патриотите и каквото е изискал, всичко сме създали. Така е в Благоевград Перник и Гоце Делчев - доста градове мога да изброя ", разяснява министър председателят.

В Ямбол министър-председателят направи оглед на градската пречиствателна станция за отпадъчни води, чието създаване следва да бъде приключено през идващите няколко месеца. Съоръжението ще обслужва цялото население на регионалния град.

Проектът на обща стойност от близо 29 млн. лева се осъществя главно с европейски средства и с изключение на пречиствателната станция, включва създаване на довеждащи връзки и реорганизация на основен колектор IX. Пречиствателната станция се строи в границите на първата фаза на огромния интегриран план за водния цикъл на града, който се осъществя по Оперативна стратегия „ Околна среда “ и е на обща стойност от близо 45 млн. лева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР