Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в морето по време

...
Премиерът Бойко Борисов е на инспекция в морето по време
Коментари Харесай

Борисов заплува, докато парламентът се тресе от скандалите с американските самолети

Премиерът Бойко Борисов е на ревизия в морето по време на Национално военноморско обучение с интернационално присъединяване „ Бриз 2019 “ край Варна. След обиколките с джипа, той се качи на военен катер и даже стартира да го ръководи. До фрегатата „ Верни”, откъдето ще наблюдава разнообразни епизоди от учението, министър председателят стигна с бързоходен моторен катер 213. Катерът е дарен през 2018 година от Съединени американски щати и разполага с най-модерната навигационна инсталация.

Двата крайници и едната ръка да са непрестанно в контакт с пода и перилата, предизвести го командирът. Борисов обаче скоро върна ръководството на командира, защото навлязоха в открити води.

Катерът е част от парка на военно морските сили по защита на водната граница на Черно море.

Военните му обясниха, че катерът има и отбранителни качества.

"Изглежда равно морето обаче тук напълно друго се усеща ", регистрира министър председателят, след което съобщи, че ще бъдет купени двай нови бойни кораба. Борисов напомни вложенията в армията от последните години и бе поздравен от военните, които регистрираха, че най-сетне армията се модернизира.

След това министър председателят се качи и на бойна фрегата на военно морските сили.

"Догодина съм възнамерявал да се вдигнат приходите с още 10 %, защото стопанската система ни тегли напред ", съобщи Бойко Борисов.

"Колкото повече вършим, толкоз повече хората желаят. В същото време подвигаме и заплатите на служители на реда, пожарникари, лекари. Магистралите подвигат стопанската система, те дават парите ", добави министър председателят.

Черноморското интернационално обучение "Бриз 2019 " е с присъединяване на 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, локални органи на ръководството, неправителствени организации и други.

Добре е, че стопанската система тегли напред, има доходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за приходи, за съвременна техника, означи министър-председателят Бойко Борисов във Варна, където участва на националното военноморско обучение „ Бриз 2019 “.

То се организира от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в региони, които са оповестени навреме.

В учението вземат участие 11 страни с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, Съединени американски щати, Турция, Франция, Втората непрекъсната група кораби на НАТО и Втората непрекъснатата група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, локални органи на ръководство, неправителствени и частни организации.

Основната концепция на учението е да се увеличи оперативната съгласуемост и взаимоотношението сред Военноморски сили на участващите в учението страни.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР