Премиерът Бойко Борисов е голям приятел на Израел и ние

...
Премиерът Бойко Борисов е голям приятел на Израел и ние
Коментари Харесай

Премиерът и еврейски лидер осъдиха езика на омразата

Премиерът Бойко Борисов е огромен другар на Израел и ние оценяваме поддръжката му към нашите сънародници. Това е отбелязал основният изпълнителен шеф и вицепрезидент на Световния еврейски конгрес Роберт Сингер след срещата си министър -председателя Бойко Борисов през вчерашния ден, стана ясно от информация, оповестена на уеб страницата на организацията.

Сингер е изрази признателността си към българския народ, защитил близо 50 000 български евреи от депортация и сигурна крах. Тази година се навършват 75 години от спасяването им и изключителната роля на България би трябвало да бъде изтъквана, уточни Сингер, представен от пресслужбата на Министерсти съвет.

Борисов и Сингер са се обединили към мнението, че напъните би трябвало да бъдат ориентирани към отменяне на езика на омразата, на екстремизма и в отбрана на толерантността. Вицепрезидентът на Световния еврейски конгрес е връчил на Бойко Борисов и петиция, подписана от близо 175 000 души против провеждането на годишния Луковмарш в София. Както е известно, шествието се провежда от 2003 година от Български Национален Съюз като честване на ген. Христо Луков, който е противоречива фигура в българската история, а тази година датата е 17 февруари.

Припомняме, че преди два месеца вътрешният министър Валентин Радев съобщи в писмен отговор до депутата от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, че „ мероприятието следва да бъде несъмнено с висока степен на социална заплаха “. А във въпроса си Ибрямов споделя, че Луковмарш намерено припомня на нацистките маршове с факли от Кристалната нощ (погром над синагоги и евреи от 1938 година, б.р. )по времето на Хитлеристка Германия. Роберт Сингер организира срещи и с външния министър Екатерина Захариева, със зам.-председатлят на ГЕРБ Цветан Цветанов и др.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР