Премиерът Бойко Борисов е човек, който не обича да губи.

...
Премиерът Бойко Борисов е човек, който не обича да губи.
Коментари Харесай

Валентин Златев: Борисов не обича да губи

Премиерът Бойко Борисов е човек, който не обича да губи. Така ръководителят на контролния съвет на " Лукойл - България " Валентин Златев разказа някогашния си сътрудник в игра на карти и водач на ГЕРБ Бойко Борисов.

В изявление за Би Ти ви Златев беше помолен да разяснява имитация на Борисов от 2011 година " Вальо лъже на карти и с него не играя. Той доста лъже " . В отговор Златев напомни своята реакция на тази имитация от този момент, че ще възобнови игрите с премиера, когато той се научи да играе. " Защо би трябвало да имам специфични връзки с Борисов, кой ги е определил като другарски ", попита на собствен ред той.

На въпрос желали ли са му услуга политици, Златев през днешния ден отговори: " Не е грях да си поискаш ". Едновременно с това акцентира, че компанията, в която работи, се занимава извънредно и единствено с бизнес и в никакъв случай не се е месила в политическия живот. Подчерта, че персонално той се занимава само и единствено с " Лукойл ", а останалият бизнес се управлява с татко му, " който е на 83 година и има силата и здравето да го прави ".

Запитан дали е олигарх, както го назовава кметът на Ботевград, отговори, че това е популизъм. " Работя в огромна корпоративна конструкция, нито имам медии, нито се занимавам с политика, ", добави той. Помолен да разяснява изказванията че Правец, където татко му беше кмет, а в този момент ръководена от него компания има хотелски комплекс, е частен град, Златев отговори иронично, че това може да твърди единствено " човек с бездънен интелектуален капацитет ". " Това е прелестен град, посещаван от стотици туристи ежедневно ", добави предприемачът.

В отговор на въпрос Златев съобщи, че акцизът върху горивата в България е на средноевропейски равнища, а размерът е контрактуван в присъединителния контракт с Европейски Съюз. Имаме едни от най-евтините горива в Европейски Съюз, добави той.

Според Златев АЕЦ " Белене " като план е завършил и занапред стартира образуването на нов план. Според него България се нуждае от изготвянет на явен баланс сред потребностите на популацията и електроенергийните си мощности, тъй като я чака дефицит на ток със затварянето на въглищните централи и вецовете. " Безспорно е, че когато притежаваме реактори, завити на полето с найлони, това е драма. Сигурно сме единствената страна в света, която може да си го разреши, мисля че е закононарушение атомни реактори да бездействат щом България е платила за тях. И британската банка HSBC и Българска академия на науките споделят, че скоро ще имаме проблеми с електрическата енергия ", сподели той.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР