Премиерът Бойко Борисов, държавни и правителствени ръководители на Каспийските държави

...
Премиерът Бойко Борисов, държавни и правителствени ръководители на Каспийските държави
Коментари Харесай

Първият Каспийски икономически форум събира лидерите на Каспийските държави

Премиерът Бойко Борисов, държавни и държавни ръководители на Каспийските страни и на други страни от района ще вземат участие в формалното разкриване на интернационалната Каспийска галерия за новаторски технологии. С нея ще бъде сложено началото и на първия Каспийски стопански конгрес. Домакин на проявата е националната туристическа зона на Туркменистан - " Аваза "

Междуправителствената Българо-туркменска комисия за икономическо съдействие ще заседава за четвърти път през днешния ден в националния курорт на Туркменистан на брега на Каспийско море.

Съпредседател от българска страна е министърът на районното развиване Петя Аврамова.

Очаква се в елементи да се обсъдят благоприятни условия за активизиране на съдействието с четвъртата в света по находища на природен газ и петрол страна, стратегически експортьор на енергийните запаси.

След това в необятен формат ще беседват двете държавни делегации. Ще бъдат подписани и двустранни документи. Един от тях е в областта на транспортното съдействие.

В българската делегация са включени още министрите на енергетиката, на превоза и на стопанската система.

Българска бизнес делегация също е в курорта, с цел да показа опциите за вложения у нас и конкурентните преимущества на страната ни в границите на кръгла маса и двустранни бизнес срещи.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР