Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република

...
Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република
Коментари Харесай

Борисов: Тук на Балканите всичко изглежда спокойно и в един момент става Косово

Премиерът Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила откри офис на Европейската капиталова банка в София, съобщи кореспондент на Novini.bg.

На събитието участва финансовият министър Владислав Горанов Владислав Иванов Горанов е министър на финансите. Роден е на 30 април... към профила, кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила. При откриването министър председателят акцентира, че до този миг в България Европейска инвестиционна банка е дала заеми на стойност 4,8 милиарда евро. "Тази банка подсигурява бистрота и вярно ръководство на планове ", акцентира Борисов. "Не инцидентно банката открива клон у нас. Това е по този начин, тъй като в България е обезпечена стабилната банкова система. Надяваме се банковата институция да ни помогне при новите бъдещи планове изключително при прокетите от "Плана Юнкер ". Българският бизнес има директен достъп до тези средства. Експертизата на банката ще е я използваме и при бъдещи концесии, които счита да реализира нашето държавно управление. В България няма евроскепртицизъм, а в противен случай народът е убеден в политиката на Европейския съюз ", безапелационен беше Борисов.

Премиерът Борисов предложения представителите на банката на срещата на високо равнище сред Балканските страни на 3 октомври, тъй като идните планове имат потребност от финансиране. "Всички страни на Балканите би трябвало да бъдем обединени. Важни са автомагистралите, пътищата, пречиствателните станции, само че доста значимо е да влагаме и осъществяваме просветителната инфраструктура. Съвременното развиване в стопанската система и производството постанова да развиваме своя потенциал в образованието. Тук на Балканите всичко наподобява умерено и в един миг става Косово ", даде образец министър-председателят.

"България е в НАТО. На всякви срещи на върха на НАТО Русия се сочи като зложелател номер 1 на НАТО. Това е повода в нашите доктрини да се приказва, че Русия е зложелател. Руските ракети са ориентирани към България, а не към някой различен. Ако, недай си Боже, стане война, ние ще се бием на страната на НАТО. Аз не позволих да влиза бойна флотилия в Черно море и някои сътрудници ми се разсърдиха. Ние поддържаме отлични връзки с Русия и би трябвало да гоним нашите ползи. Естествено е да мислим за анулация на глобите против Москва ", разгласи министър-председателят.

"Изпитвам почитание към президента Румен Радев Румен Георгиев Радев е български боен, генерал-майор от запаса. Бивш... към профила, само че за два месеца служебно държавно управление да смениш всички военни специалисти и да изхвърлиш F-16, не бих приказвал по този начин самоуверено за лобизъм. Аз не съм лобист. За един месец те извъртяха една поръчка, която е за големи пари за България. Нека президентът да каже кои са лобистите. Как ще приземяваме авиацията, като по наше време в небето има рекорден брой изтребители? Депутатите се занимават със самолетите. От нас се желае да осигурим парите, само че няма по какъв начин да намерим 10 милиарда, с цел да изпълним всички претенции на военните. Няма никакво несъгласия. Лично аз имам прелестни връзки с президента Радев ", разкри Борисов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР