Премиерът Борисов е поканен да открие в Пазарджик нова логистична

...
Премиерът Борисов е поканен да открие в Пазарджик нова логистична
Коментари Харесай

Не само не е девица, ами нещо по-лошо!

Премиерът Борисов е поканен да открие в Пазарджик нова логистична и индустриална база на компанията "Ариете Логистикс ". Официалната гала е пред постройката на компанията на ул. „ Заводска “ N 1 в Пазарджик. Поканени са и финансовият министър Владислав Горанов, и министърът на стопанската система Емил Караниколов.

Ариете Логистикс ЕООД е българска компания, част от интернационалната Ариете Груп и към този момент шест години работи сполучливо на българския и интернационалните пазари. Извършват логистика за компания Костал в България, свързани с електроника на автомобилната промишленост.

През 2018 година Ариете Логистикс ЕООД закупи в гр. Пазарджик имот от 82 000 м2 за градеж на лична производствено-логистична база. Още през февруари 2019 година беше осъществен първият стадий от плана, който включва над 5000 м2 здания за складово – индустриални потребности, в които работят повече от 200 души.

Вторият стадий е индустриална база с офисна част с повърхност 6920 м2. Ще бъдат сложени общо 103 шприца ( молдинг машини). Ангажираните служащи ще бъдат над 400 души.

Предстои планиране и осъществяване на трети стадий с повърхност от към 7000 м2, който ще бъде употребен за складово – индустриална активност. След неговата реализация броят на работещите в Ариете Логистикс ЕООД в Пазарджик ще надвиши 1 000.

Вчера министър председателят Борисов направи ревизия на новия път Сърница – Велинград, както и на околовръстния път на курорта и направи първа копка на постройката на новия суперкомпютър в София Тех Парк.

Борисов дойде в базата към 11.50 ч и подкани домакините да опишат за плана си.

Инвестицията е за към 20 млн. лева Складират се модули за автомобилната промишленост, директно свързани сме с Франция и Германия. Предвижда се с новото хале, където ще се създават дребни елементи, да има още 400-500 индивида. Реално там има шприцове, които се употребяват за пластмасови модули, сподели началник от компанията.

След като и в този момент се вършат такива вложения, значи, че бизнесклиматът е добър. При нас се назначават нови хора, няма изгубени работни места, уточни той.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов изрече думи на признателност за това, че министър-председателят и министрите на финансите и стопанската система през днешния ден са тук и почетоха новия цех в Пазарджик, това демонстрира поддръжка, уточни кметът.

Заедно с държавното управление направихме тук нови мостове, ремонт на стадиона, вършим две нови зали, посочи той и добави, че през ноември ще се открие компостираща апаратура, а сега носи съглашение с АПИ за план и за Димитровден ще се започва нов път в Пазарджик.

Най-важното е това, за което сме се събрали през днешния ден тук, тъй като нищо не би имало подобен смисъл, в случай че на съответната територия хората нямат занаят. Горд съм, че Пазарджик се развива, сподели Попов.

На компания "Костал " цялата логистика ще е тук, в международен проект, изясни още той във връзка с днешното събитие. Немската компания си изтегля целия бизнес тук, тя е седма по значение в страната, повтори Попов.

Министърът на стопанската система Караниколов благодари на вложителя, че се откриват нови работни места.

11 документа за клас А за вложители, за над 17 милиона лева са дадени по време на коронакризата, уточни той и напомни вчерашната алегорична първа копка за постройка за суперкомпютъра.

За Пловдив чакаме напълно скоро 4 позволения за нови фабрики, изясни още Караниколов.

Скоро ще докладваме и за инвестиция за 1,2 милиарда лв. на първи стадий, а на втори - до 400 млн. лв., до септември ще има изговаряне и ще създадем всичко допустимо да се избере България, акцентира министърът на стопанската система.

На въпрос за изявленията на Радев, че вложителите бягат от България министър председателят уточни: Отдавна не разясня, а единствено демонстрирам. Ето през днешния ден, и то в пандемия, откриваме нов цех за 1000 служащи. Още 8 са в идващите седмици. Вместо да се атакуваме, най-добре е да се концентрираме и да подобряваме благосъстоянието на хората. Мярката 60/40 резервира работните места, в новия дизайн тя е с 1,3 милиарда от горната страна, само че тя не може да продължава безспир. Затова продължаваме с инфраструктурата, с вложенията. Усилваме лечебните заведения, с цел да успеем, сподели Борисов.

Няма държавен глава, при който да съм бил и при който съветниците да не му дават листче, в случай че има огромни вложители, които желаят да дойдат. Това не е укоримо, нито наказуемо. Единственото укоримо е да се изкарваш девственица, до момента в който укоряваш другите. Не единствено не е девственица, ами нещо по-лошо! Защо е тази нервност - атакува нас, с цел да се оправдава, тъй като самичък сподели, че било неприятно доближаването и чатовете с предприемачи. Нормално е да се интересуваш кой ще е дипломат, когато си вложител в други страни, както е в Нигерия. Защо се оправдава. Какво неприятно има, попита реторично Борисов.

Не съм момиче да си вардя есемеси. Някои, които се считат за мъже, си ги пазят, с цел да се потвърждават, уточни Борисов.

За да отида при остарелия президент на Узбекистан, би трябвало да се уговориш с него, да се одобри министър председателят, да се открие цех. Не виждам защо е тази нервност в този момент. Ако е Борисов - това е неприятно, в случай че е Радев е нахлуване, съобщи министър председателят във връзка разкритите чатове на президента с обвинения предприемач Пламен Бобоков.

Министър-председателят се оплака, че от заран до вечер се оправдават с него.

Президентът сподели да се извадят чатовете с едрия бизнес, а в този момент е виновен, сподели още Борисов.

Аз не воювам, аз върша пътища, откривам нови фабрики, върша суперкомпютри, толкова, отсече ядосано Борисов. Целта е да напишат за войната президент-премиер, сподели той пред домакините.

Вътре видях над 100 високотехнологични машини, прелестни инженери, технолози. Това им споделих - в случай че знаете какъв брой мъчно сме ги докарали по време на зелените коридори. Това би трябвало да се оцени и е значимо за фамилиите, които се прехранват от тук, уточни пред ПИК TV министър председателят, откакто излезе от логистичния център.

Работим по оста Монтана-Видин, където е по-трудно с намирането на работните места, сподели пред ПИК TV министърът на стопанската система Емил Караниколов, който посочи, че другата седмица ще открият новата индустриална зона на Стара Загора, както и нови пунктове в Тракия зона.

Караниколов анонсира и нов закон за индустриалните зони, включващ смесени зони сред страната и частници. Този закон ни е доста значим, ще имаме облекчение за създаване на фотоволтаици, да вземем за пример, разяснява той.

Запитан за завода на Фолксваген той изясни, че екипите ще работят да получим противоположна връзка какво е отношението към България. Ние продължаваме да работим и с различен стратегически вложител, уповавам се септември да имаме шанс, съобщи Караниколов.

Лош сигнал са свадите у нас. Сега чух, че президентът споделя, че бягхали вложители от България. Дайте да разберем кои са тези, които бягат. И да извадим листата с тези, които идват. Със прекъсване на изключителните ограничения, още през юни, започнахме с първа копка във Враца, след това суперкомпютъра, продължаваме с Пловдив, със Стара Загора...това са 7 обекта единствено в този момент, напомни министърът на стопанската система.

Считам, че когато работим, всички страни приказват добре за България, единствено ние вътре имаме сходни изявления, акцентира той.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР