Премиерът Борис Джонсън заяви в неделя, че Великобритания може да

...
Премиерът Борис Джонсън заяви в неделя, че Великобритания може да
Коментари Харесай

Джонсън: Ще процъфтим мощно при BREXIT без споразумение

Премиерът Борис Джонсън съобщи в неделя, че Англия " може да процъфтява мощно " без комерсиално съглашение с Европейския съюз след BREXIT. Той сподели това ден, откакто се съгласи да удължи прекъснатите договаряния с Брюксел.

Джонсън, който одобри удължение на договарянията във видео диалог в събота с шефа на Европейски Съюз Урсула фон дер Лайен, съобщи пред Би Би Си, че има вяра, че би трябвало да се подписа договорка, преди Англия да напусне регулаторния режим на блока през 2021 година
Но той предизвести, че Европейски Съюз би трябвало да разбере, че неговото държавно управление е " извънредно съществено, че би трябвало да управлява личните си закони и личните си разпореждания ", в това число политиката си в региона на рибарството.

Англия публично напусна блока през януари, само че остава обвързана от множеството правила до края на годината при изискванията на развода си за BREXIT.

Настоящата 11-месечна фаза на преход беше предопределена да разреши на двете страни да се договорят за бъдещите си търговски връзки след близо пет десетилетия икономическа и политическа интеграция.

Девет планувани кръга от договаряния обаче завършиха в петък, като двете страни обявиха, че остават обилни спънки пред съглашението, което докара до намесата на Джонсън и Фон дер Лайен.

Двамата водачи, които последно организираха договаряния за BREXIT през юни, помолиха своите договарящи да " работят интензивно, с цел да се опитат да преодолеят тези пропуски ".

Но нараства опасението от безпорядък в пътуванията и търговията, в случай че не се реализира прогрес и настъпи по този начин нареченият BREXIT без договорка.
Джонсън акцентира, че Лондон не желае договорка от вид на тази, която Брюксел има с Канада съгласно нормите на СТО (Световната комерсиална организация). Но добави, че и при подобен случай Великобритяния няма да има проблеми.

" Мисля, че можем да просперираме мощно при тези условия ", сподели той.

Лондон и Брюксел дефинираха европейска среща на върха на 15 октомври като краен период за реализиране на съглашение, което да може да бъде ратифицираноа в точния момент, с цел да влезе в действие до 2021 година

След апела на Джонсън и Фон дер Лайен, източник от Европейски Съюз сподели пред Франс прес, че блокът чака Лондон " в действителност да стартира да договаря по огромните въпроси ".Великобритания и Европа до момента не са намерили метод да преодолеят фундаменталните различия по отношение на това по какъв начин да се дават в бъдеще права за лов на риба във водите на Обединеното кралство и по какъв начин да се поддържат равни условия в бизнеса и регулациите на държавните дотации.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР