Премиерът Борис Джонсън ще се срещне с японския премиер Фумио

...
Премиерът Борис Джонсън ще се срещне с японския премиер Фумио
Коментари Харесай

Джонсън ще се срещне с японския премиер, за да засили отбраната и търговските връзки

Премиерът Борис Джонсън ще се срещне с японския министър председател Фумио Кишида през днешния ден, с цел да ускори съдействието в региона на защитата и търговията, част от английската политика след Брекзит за задълбочаване на връзките със страните в Индо-Тихоокеанския район, съобщи Агенция Ройтерс.

Очаква се диалозите да се съсредоточат върху ограниченията за оказване на напън върху съветския президент Владимир Путин поради нашествието в Украйна. Двамата водачи ще сключат съглашение за защита, което разрешава на английските и японските сили да работят дружно. Британските и японските въоръжени сили ще организират дружно взаимни учения и действия за помощ при бедствия.

„ Като две огромни островни демокрации, Обединеното кралство и Япония са фокусирани върху стимулирането на растежа, основаването на висококвалифицирани работни места и гарантирането, че оставаме софтуерни суперсили “, сподели Джонсън в изказване преди визитата.

„ Посещението на министър-председателя Кишида ще форсира нашите тесни връзки в региона на защитата и ще надгради нашето комерсиално партньорство за стимулиране на огромни инфраструктурни планове в цялата страна. "

Откакто Англия напусна Европейския съюз през януари 2020 година, Джонсън се придвижи към разширение на въздействието си измежду страните в Индо-Тихоокеанския район.

Посещението също ще има за цел подсилване на комерсиалните връзки, основавайки се на договорката, подписана през 2020 година, която беляза първото съглашение за свободна търговия на Англия след Брекзит.

Англия, която търси нови пазари за експорт като част от отдалечаването от европейските си съседи, в този момент има желание да се причисли към транстихоокеанския търговски пакт, чийто член е Япония.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР