Премиерът Борис Джонсън планира да намали участието на китайския производител

...
Премиерът Борис Джонсън планира да намали участието на китайския производител
Коментари Харесай

Великобритания дава заден за технологиите на Huawei в 5G мрежата си


Премиерът Борис Джонсън възнамерява да понижи присъединяване на китайския производител на телекомуникационно съоръжение " Хуавей " (Huawei Technologies Co) в английската 5G мрежа в резултат на коронавирусната рецесия, оповестява вестник Daily Telegraph, съобщи БНР.

Според информация на вестника Джонсън е изискал да бъдат създадени проекти за понижаване до нула на присъединяване на Китай в английската инфраструктура до 2023 година.

Очаква се министър председателят да разчита по-малко на Китай и на китайските вложения в страната като средство за усилване на комерсиалните договаряния с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп след излизането на Англия от Европейския съюз.

Ройтерс означи, че както от " Даунинг стрийт ", по този начин и от компанията " Хуавей " отхвърлиха да разясняват тази информация.

Според друго английско издание - The Times, Борис Джонсън е инструктирал държавните чиновници да разработят проекти за преустановяване на зависимостта на Англия от жизненоважни медицински доставки и различен стратегически импорт от Китай.

Всички тези проекти идват в миг, когато Пекин е подложен на критика за метода на справяне с епидемията от ковид, която породи в Китай в края на предходната и началото на актуалната година. Властите в Пекин не престават да отхвърля американските изказвания, че не е имало бистрота във връзка с развиването на епидемията в страната.

" Той (Джонсън) към момента желае да поддържа положителни връзки с Китай, само че ще има доста оттегляне във връзка с договорката с " Хуавей ". Длъжностните лица са инструктирани да изготвят допустимо най-бързо проект за понижаване на присъединяване на Huawei при създаване на 5G мрежата в страната ", показва неназoван източник на Daily Telegraph.

Подобно развиване ще съставлява смяна в досегашната посоката на Англия, която в края на април удостовери, че ще разреши на " Хуавей " да играе роля в построяването на английската 5G мобилна мрежа.

В началото на годината Англия взе решение да разреши на " Хуавей " да взе участие в построяването на така наречен " нечувствителни елементи " от 5G мрежата на страната, ограничавайки по този метод присъединяване на компанията до 35%.

Съединени американски щати обаче показаха неведнъж опасения по отношение на сигурността на оборудването на " Хуавей " и предизвестиха, че техните съдружници, които го употребяват в мобилните си мрежи, рискуват да бъдат отрязани от шерване на скъпа разследваща информация.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР