Премиерът Борис Джонсън каза, че „не може да има сигурни

...
Премиерът Борис Джонсън каза, че „не може да има сигурни
Коментари Харесай

Обединеното кралство санкционира Роман Абрамович

Премиерът Борис Джонсън сподели, че „ не може да има сигурни убежища “ за тези, които са подкрепили нашествието.

„ Днешните наказания са последната стъпка в непоколебимата поддръжка на Обединеното кралство за украинския народ. Ще бъдем безмилостни в преследването на тези, които разрешават убийството на цивилни, унищожаването на лечебни заведения и противозаконната окупация на суверенни съдружници “, сподели Джонсън.

Британското държавно управление беше подложено на напън да глоби Абрамович, който по-рано този месец съобщи, че е взел „ сложното решение “ да продаде ФК „ Челси “.

„ Челси “ беше иззет от Роман Абрамович като част от замразяването на активите му и продажбата на клуба в този момент е отсрочена.

Правителството споделя, че ще издаде специфичен лиценз, който ще разреши да се извършват срещите, да се заплаща на личния състав и на съществуващите притежатели на билети да участват на мачове.

Притежателите на сезонни билети към момента могат да посещават мачове, само че клубът към този момент не може да продава повече билети за мачове. Магазинът за артикули на клуба ще бъде затворен.

Твърди се, че 55-годишният Абрамович има мощни връзки с съветския президент Владимир Путин, които обаче той отхвърля.

Според Британското държавно управление Абрамович, за който се счита, че има 9,4 милиарда английски лири, е „ един от дребното олигарси от 90-те години на предишния век, запазили популярност при Путин “.

Абрамович има дялове в стоманодобивния колос Evraz, Norilsk Nickel и продаде 73% дял от съветската петролна компания Сибнефт на държавния газов исполин Газпром за 9,87 милиарда английски лири през 2005 година

Докато глобите против него слагат под подозрение бъдещето на ФК „ Челси “, министрите се пробваха да уверят клуба, че няма да бъде „ излишно ощетен “.

В туит министърът на културата Надин Дорис сподели, че целта е държането на отговорност на тези, които „ дадоха опция на режима на Путин да бъдат виновни “.

„ Знам, че това носи известна неустановеност, само че държавното управление ще работи с лигата и клубовете, с цел да продължи да се играе футбол, като в същото време подсигурява, че глобите ще доближат предопределените “, написа тя.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР