Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на отбраната Йоав

...
Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на отбраната Йоав
Коментари Харесай

Нетаняху уволни военния министър

Премиерът Бенямин Нетаняху уволни в неделя министъра на защитата Йоав Галант , заяви Jerusalem Post. Премиерът съобщи, че е изгубил доверието си в министъра на защитата.

Решението му разгневи армията, която към този момент разгласи, че не поддържа промяната. 

Нетаняху потвърди в неделя, че сигурността на Израел не е негов главен приоритет, сподели някогашният шеф на щаба Гади Айзенкот. " Уволнението на Галант е срам за наследството на Нетаняху и рисков залог за живота на всички ни. ", сподели той. 

Сега Нетаняху разполага с 48 часа, с цел да назначи нов министър на защитата.

Припомняме, че в събота Галант призова за заледяване на проекта за правосъдна промяна.

Това бе първият по-високопоставен политик от партията на Нетаняху, който намерено се разгласи против спорното законодателство. Минути откакто изнесе тирада онлайн , други двама депутати от " Ликуд " се причислиха към неговия апел.
 Израелски министър желае Нетаняху да се откаже от правосъдната промяна
Израелски министър желае Нетаняху да се откаже от правосъдната промяна

След митингите против готвените от държавното управление ограничения

По-късно стана ясно, че и министърът на земеделието Ави Дихтер, различен член на " Ликуд ", е споделил персонално на Нетаняху, че също поддържа замразяването на законодателството.

Това значи, че Нетаняху може и да не разполага с болшинство, с цел да прокара промяната си.

Нетаняху разгласи в понеделник намаляване на проекта за цялостна промяна на правосъдната система в явен опит да се успокоят траялите повече от два месеца национални митинги и на фона на опасенията, изразени от западните съдружници.

Съобщението последва апел към Нетаняху от президента на Съединени американски щати Джо Байдън да търси компромис и консенсус в конституционната рецесия. То обаче бе отхвърлено от лявоцентристката политическа съпротива и те дадоха обещание усилване на митингите.

Вече разтърсеният шекел падна с още 0,4% по отношение на $. Акциите на Тел Авив паднаха с 0,3%. Някои депутати от обединението на Нетаняху дефинираха отстъплението като " капитулация ".

Разполагайки с парламентарно болшинство, Нетаняху изглеждаше подготвен да ратифицира пакета от промени до ваканцията на Кнесета на 2 април. Но множеството от тях в този момент ще бъдат отсрочени, до момента в който израелският парламент не се събере още веднъж на 30 април.

Законодателството, което към момента е планувано за одобрение през идващите две седмици, визира израелския способ за асортимент на съдии - въпрос в основата на разногласието, като критиците упрекват Нетаняху, че се пробва да ограничи независимостта на съдилищата.

Премиерът-ветеран - съден по обвинявания в корупция, които той отхвърля - упорства, че търси баланс сред клоновете на властта. Управляващата коалиция, която включва ултраортодоксални еврейски и крайнодесни партии, твърди, че препоръчаните промени са нужни за поправяне на несъответствието на властта сред определените представители и висшия съд на Израел.
 Съдебната промяна на Нетаняху ядоса израелските военни резервисти
Съдебната промяна на Нетаняху ядоса израелските военни резервисти

Съпротива и от министъра на отбраната

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР