Премиерът Бенямин Нетаняху наказа дисциплинарно в неделя младши член на

...
Премиерът Бенямин Нетаняху наказа дисциплинарно в неделя младши член на
Коментари Харесай

Нетаняху наказа дисциплинирно израелския министър, който говори за ядрено бомбардиране на Газа

Премиерът Бенямин Нетаняху наказа дисциплинарно в неделя младши член на кабинета си, който наподобява изрази неприкритост към концепцията Израел да извърши нуклеарен удар против Газа, където войната с бойците на Хамас нанася спираловидно възходящи жертви измежду палестински цивилни, оповестява Аларабия.

Кабинетът на Нетаняху съобщи в изказване, че съответният министър - министърът на наследството Амихай Елияху от крайнодясна партия в съдружното държавно управление - е бил отхвърлен от съвещанията на кабинета „ до второ разпореждане “.

Запитан в радио изявление за предполагаем нуклеарен вид, Елияху отговори: „ Това е един от методите “. Забележката му направи заглавия в арабските медии и скандализира главните израелски телевизионни оператори.

Нито Елияху, нито водачът на неговата партия вземат участие в рационализирания министерски конгрес, регулиращ войната в Газа. Нито биха имали вътрешни знания за нуклеарните качества на Израел - които той не признава обществено - или властта да ги задействат, предава Алрабия.

„ Изявленията на Елияху не се основават на действителността. Израел и IDF (военните) работят в сходство с най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да избегнат пострадването на почтени. Ще продължим да го вършим до нашата победа “, сподели кабинетът на Нетаняху.

Около 9500 палестинци бяха убити във войната, предизвиквайки все по-голяма интернационална угриженост по отношение на тактиката на Израел.

В обява в обществените медии Елияху сподели: „ Ясно е на всеки, който е рационален, че нуклеарната забележка е метафорична. “

Но той добави: „ Определено е нужен мощен и несъразмерен отговор на тероризма, който ще обясни на нацистите и техните поддръжници, че тероризмът не си коства “.

Говорител на Хамас сподели, че Елияху съставлява „ невиждания незаконен израелски тероризъм (който) съставлява заплаха за целия район и света “.

В радио изявлението на Елияху за Кол Барама беше маркирано, че опустошаването на Газа ще заплаши към 240 заложници - измежду които чужденци, както и израелци - държани, откогато Хамас разпали войната с трансгранично нахлуване на 7 октомври, което умъртви 1400 души.

„ Във война плащаш цена “, отговори министърът и добави, че се моли за завръщането на заложниците.

Бени Ганц, някогашен генерал-центрист, който се причисли към консерватора Нетаняху от опозицията в рационализирания боен кабинет, сподели, че забележките на Елияху са били нездравословни „ и, което е още по-лошо, са нараснали болката на фамилиите на заложниците вкъщи “.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР