Премиерът Бенямин Нетаняху каза в неделя, че войната в Газа

...
Премиерът Бенямин Нетаняху каза в неделя, че войната в Газа
Коментари Харесай

Нетаняху: Цената на войната е много висока, но нямаме друг избор

Премиерът Бенямин Нетаняху сподели в неделя, че войната в Газа постанова " доста висока цена ", защото нараства броят на израелските бойци, убити в сраженията против " Хамас ".

„ Това е сложна заран, след доста тежък ден на борби в Газа... Войната изисква доста висока цена... само че нямаме различен избор, с изключение на да продължим да се бием “ , сподели той в изказване, откакто армията заяви, че 15 бойци са били убити на палестинска територия от петък.

По-рано през днешния ден израелската войска заяви още, че от началото на интервенцията против " Хамас " в бранша Газа са починали 152-ма нейни военнослужещи.

Нетаняху опроверга появили се изказвания, че Съединени американски щати са убедили Израел да не уголемява военните си дейности , съобщи Ройтерс.

" Видях подправени изявления, в които се твърди, че Съединени американски щати са ни попречили и ни пречат да правим бойни интервенции в района. Това не е правилно. Израел е суверенна страна. Решенията ни във войната се основават на нашите оперативни съображения и аз няма да встъпвам в детайлности за това ", съобщи Нетаняху на седмичното съвещание на кабинета, без да посочи за кои известия става дума.

В. " Уолстрийт джърнъл " заяви през вчерашния ден, че Нетаняху е бил уверен от американския президент Джо Байдън да не нападна въоръжената формация " Хизбула " в Ливан заради опасения, че тя ще предприеме против Израел нахлуване, сходно на това на " Хамас " на 7 октомври против селища в Южен Израел.

Нетаняху през днешния ден акцентира, че дейностите на Израел " не са подбудени от външен напън ".

" Решението по какъв начин да използваме силите си е без значение решение на ЦАХАЛ (Израелските сили за защита - бел. ред.) и на никой различен ", съобщи той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР