Премиерът анонсира, че корекциите по документа вече са изпратени в

...
Премиерът анонсира, че корекциите по документа вече са изпратени в
Коментари Харесай

Искаме допълнителна отсрочка от един месец за оценката на българския План за възстановяване

Премиерът анонсира, че корекциите по документа към този момент са изпратени в Брюксел.

Европейската комисия е получила искане от българска страна за спомагателна пролонгация от един месец за оценката на българския План за възобновяване и резистентност. Това е удостоверил пред бТВ говорител от Брюксел.

Еврокомисията и България се схванаха за спомагателен период от два месеца, който изтича този вторник, откакто Планът бе импортиран на 15 октомври и срокът изтече на 15 декември. Това ще бъде второ удължение.

По-рано през днешния ден в изявление пред медията министър председателят анонсира, че корекциите по документа към този момент са изпратени в Брюксел.

Днес стана ясно, че въпреки всичко страната няма да остави " Слатина " без метро, както предизвести предходната седмица столичният кмет Йорданка Фандъкова, която оповести, че от парите за разширението на Метрополитена са орязани над 140 млн. лв.. Днес министър председателят се срещна с кмета на регион " Слатина " Георги Илиев, а след срещата стана ясно, че страната ще дофинансира построяването на новите линии на метрото в " Слатина " и " Подуяне ".

Причината тази права да отпадне за финансиране от Плана за възобновяване и резистентност е, че има риск при минимално закъснение на строителството й по настоящия график, да не бъде приключена доникъде на 2026 година А до този период би трябвало да бъдат приключени и разплатени всички средства по Плана.

Освен това политиката на Европейския съюз е ориентирана към финансиране на планове за районна съгласуваност. В тази връзка в Плана се планува създаване на градска железница, както и доставка на междуградски влакове. Според плановете столичната градска железница ще свързва София с междуградската жп линия до Пловдив. За Пловдив също е планувано финансиране на градска железница.

По Плана са планувани средства за доизграждане на линията " Хаджи Димитър " - " Сухата река " и ж.к. " Левски ", включваща 3 спирки. За задачата е обезпечено 100% финансиране по линия на Плана за възобновяване и резистентност.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР