Премиерът акад. Николай Денков заяви, че през последните дни наблюдава

...
Премиерът акад. Николай Денков заяви, че през последните дни наблюдава
Коментари Харесай

Денков: В ГЕРБ наблюдавам следизборна психотерапия, ще съдя Делян Добрев

Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че през последните дни следи прекосяване в ГЕРБ от предизбони пламенни речи към следизборна психотерапия.

Това, което следя през последните дни, е преходът от предизборни пламенни речи към следизборна психотерапия. Ясно е, че за загубата на някои основни градове за ГЕРБ е мъчителна и сега тече развой на осъзнаване на резултатите и опит да се отиде на идващ стадий – бюджет, конституционни промени. ГЕРБ ще влезе в работен режим, от който всички имаме потребност. Това съобщи премиерът Николай Денков пред БНР.

Припомняме, че водачът на ГЕРБ насочва съществени рецензии към сътрудниците си в некоалицията. Борисов атакува ПП-ДБ поради корупция и Бюджет 2024 година Това обаче не изненадва премиера Денков. По думите му всяка година проектобюджетът търпи остри рецензии преди приемането му.

“Една от незнайните е дали финансирането по ПВУ ще се случи в края на 2023 година или при започване на 2024 година Няма никаква заплаха бюджетът да излезе отвън границите на 3-те % недостиг, а оттова нататък доходи и разноски би трябвало да се разискват експертно. Приказките на едро да няма недостиг не оказват помощ изключително, тъй като е в цялостно несъгласие с настояванията “дайте да дадем на кметовете ”, сподели Денков.

Премиерът атакува Борисов поради рецензиите му към финансовата рамка за идната година. Денков акцентира, че бюджетът за финансови разноски е с 50% по-голям от настоящия.

“Твърденията, че няма средства за общините са погрешни, разяснява министър председателят. Няма да вършим чешмички, няма да вършим игрища там, където няма тим, заяде се леко Денков с партията на Бойко Борисов. Резултатът от постната пица в бюджета по време на ръководството на ГЕРБ е този, че България е на опашката на Европейски Съюз във връзка с минимална заплата и ниски приходи. ”

Заради тематиката дерогация за “Лукойл ” Николай Денков заяви, че ще съди Делян Добрев.

“Делян Добрев ще влезе в съда, с цел да се изяснява за тези лични нападки. За момента нямаме никакви индикации, че “Лукойл ” – България нарушава разпоредбите такива, каквито са. Правителството не може да наруши закона, с цел да удовлетвори желанията на Делян Добрев. ”

Премиерът е безапелационен, че в случай че стане това, което желае Делян Добрев във връзка с газа, то няма да има задоволително петрол за рафинерията, горивата ще нарастнат неимоверно, хората ще стартират да се презапасяват и ще има обществен потрес – всичко това е ясно разказано като сюжет в отчетите, постъпили в Съвета по сигурността, разясни министър-председателят. Това е формалното мнение на институциите, импортирано в Народното събрание, добави той.

По думите му въз основата на тези мнения е бил препоръчан “ясен поетапен преход ” до септември идната година, с цел да се отстрани този сюжет като риск.

Николай Денков предлага след ротацията, в случай че желаят да създадат за три дни дерогацията и тогава по думите му отговорността ще е на ГЕРБ.

На въпрос, засягащ тона, с който Делян Пеевски се изрича по дневния ред, министър председателят отговори:

“За мен Делян Пеевски играе един спектакъл, в който всъщност се извършва нашата законодателна стратегия, а той се пробва да се държи като шеф. Нито го одобрявам това нещо, нито ме интересува. На мен не ми е шеф никой от Народното събрание. ”

Към момента Николай Денков не вижда причина да има лични промени в кабинета и по-конкретно в Министерството на електронното ръководство. Денков е безапелационен, че не желае “да разбутва този екип, тъй като работата върви доста интензивно ”. “МЕУ за този интервал от 5 месеца съумя да напредне чисто професионално по задания, които бяха изостанали от доста години ”, сподели министър председателят, като даде образци електронните бележки за учениците, електронните предписания и електронните фишове.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР