Премиерът акад. Николай Денков заяви, че е бил изненадан от

...
Премиерът акад. Николай Денков заяви, че е бил изненадан от
Коментари Харесай

Акад. Денков: Изненадан съм от бързото развитие на процедурата по избор на еврокомисар

Премиерът акад. Николай Денков съобщи, че е бил сюрпризиран от бързото развиване на процедурата по желание на еврокомисар, както и от името, което е чул. Премиерът приказва пред публицисти в Брюксел. 

„ Г-жа Фон дер Лайен сподели, че е взела това решение и причините, които няма да предавам. Разбрахме се, че формалното известие би трябвало да пристигна от Европейска комисия ”, съобщи Денков, представен от " Нова телевизия ".

там, където става дума за правила, ще търсим общи дейности. Смятаме, че в някои връзки има проблем с върховенството на закона, не е загадка, би трябвало да търсим по какъв начин да почистим всички проблеми, които имаме и да се работи напред. Виждате, че въпреки и мъчно, се търси взаимоотношение в българския парламент, където е още по-важно, там би трябвало да се реши по какъв начин ще наподобяват признатите закони и измененията в Конституцията. Това е развой муден, треуден, само че съм оптимист, че можем да го извървим дружно. Ако можем да го извървим в България, би трябвало да можем да действаме дружно и на европейско ниво.

По отношение на Движение за права и свободи той съобщи, че там, където става дума за правила, ще се търсят общи дейности. „ Смятаме, че в някои връзки има проблем с върховенството на закона, не е загадка, би трябвало да търсим по какъв начин да почистим всички проблеми, които имаме и да се работи напред. Виждате, че въпреки и мъчно, се търси взаимоотношение в българския парламент, където е още по-важно, там би трябвало да се реши по какъв начин ще наподобяват признатите закони и измененията в Конституцията. Това е муден и сложен развой, само че съм оптимист, че можем да го извървим дружно. Ако можем да го извървим в България, би трябвало да можем да действаме дружно и на европейско ниво ”, сподели Денков.

Той взе участие в Европейския съвет в Брюксел, на който се разискват финансовата и военна помощ за Украйна.  

Денков дебютира на Европейския съвет и незабавно зададе тона, с който неговото държавно управление влиза в залата за договаряния. България е склонна да се причисли към страните, които са за концепцията да се употребяват замразените съветски банкови сметки за възобновяване на Украйна. 
По тематиката „ миграция ” – България е подготвена да взе участие с работни групи, с цел да убеди европейските сътрудници, че сме надеждни за прекъсването на незаконната миграция. 

„ Това, което сподели опитът за прелом, или каквото беше това събитие, че този напън в експанзията на открито, е отслабил Русия от вътрешната страна. Една неустойчивост в нуклеарна страна постоянно основава терзания. Най-доброто е да се стабилизира Русия и да изтегли войските си от Украйна, да се възвърне мира в интернационално приетите граници ”, съобщи Денков пред публицисти.
 
В разискването на заключенията България взе участие интензивно – и във връзка с стопанската система, на Украйна, на Китай, на миграцията, добави министър председателят.

По въпроса с потреблението на замразените съветски банкови сметки за възобновяване на Украйна, той сподели: „ Въпросът беше обсъждан и през вчерашния ден с Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен. Ние считаме, че би трябвало да се потърсят законови средства това да стане. Асен Василев също се включи с предложение ”, сподели Денков. 

„ Имам дълбока религия в Българската войска. Но тя би трябвало да има ясно политическо обръщение от управлението на страната – това е решено в Народното събрание, това ще прави Министерски съвет. За армията е значимо да знае, че сме член на Европейски Съюз и НАТО и това никой не го разисква. Нашата задача е да повишим боеготовността на БА. Това значи и стратегия за вложения ”, сподели Денков.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР