Премиерът акад. Николай Денков връчи наградата Пожарникар на годината“ на

...
Премиерът акад. Николай Денков връчи наградата Пожарникар на годината“ на
Коментари Харесай

Росен Борисов от Шумен стана „Пожарникар на годината“

Премиерът акад. Николай Денков връчи премията „ Пожарникар на годината “ на Росен Борисов, шеф на бранш „ Превантивна и контролна активност “ в Регионална дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ - Шумен.

„ Това е човек, на който желая да стисна ръката. Човек, който демонстрира, че смелостта, добротата съществуват на всички места в България и когато имаме потребност от тях, можем да разчитаме на хора като него. Това е човек, който е отдал всичко на специалността, която го интересува, в интерес на хората “, сподели министър-председателят акад. Денков.
През февруари 2023 година Росен Борисов е изпратен в турския град Антакия за оказване на помощ на потърпевшото население след зародилото земетресение. Изпълнява задача по търсене и избавяне на оживели хора благодарение на профилирана техника за търсене.

През септември управлява Модула за наземно гасене на горски пожари с коли в Република Гърция. Пожарът е избран като най-големият горски пожар на територията на Европейския съюз. Помощта, оказана от модула, е преодоляване на пламъците в народен парк Дадиа и избавяне на поданици на село Лавара.

Борисов провежда и персонално работи с децата от придвижването на младежките противопожарни отряди „ Млад огнеборец ”, организира десетки образования по пожарна сигурност и отбрана на популацията на възпитаници в област Шумен, в това число и по план „ Равен достъп до учебното обучение в условия на рецесии “.

29-ата гала „ Пожарникар на годината “ се състоя в Министерството на вътрешните работи.

„ Истинската премия за труда и всеотдайността е благодарността на хората, която получавате. Като министър на вътрешните работи се гордея, че имам сътрудници като вас. Вие ежедневно показвате висок дух и професионализъм. Неслучайно специалността ви е предопределение “, обърна се към наградените вътрешният министър Калин Стоянов.
През 2023 година екипите на пожарната са се отзовали на 50 000 сигнала за катастрофи и са избавили живота на 619 души. Униформените са взели участие в 123 000 инспекции за обезпечаване на пожарна сигурност и отбрана при бедствия в разнообразни обекти и градежи.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР