Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на 5 линейки с

...
Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на 5 линейки с
Коментари Харесай

Премиерът Денков връчи ключовете на първите 5 линейки с повишена проходимост за нуждите на Спешна помощ

Премиерът акад. Николай Денков връчи ключовете на 5 коли за спешна помощ с нараснала проходимост за потребностите на системата за Спешна здравна помощ. Линейките бяха предоставени на ЦСМП – София за потребностите на филиала в Самоков, ЦСМП – Благоевград за потребностите на филиала в Банско, ЦСМП – Пазарджик за потребностите на филиала във Велинград, ЦСМП – Шумен за потребностите на филиала във Върбица и ЦСМП – Смолян.
 
 Премиерът Денков връчи ключовете на първите 5 коли за спешна помощ с нараснала проходимост за потребностите на Спешна помощ Премиерът Денков връчи ключовете на първите 5 коли за спешна помощ с нараснала проходимост за потребностите на Спешна помощ Източник: Пресцентър на Министерски съвет
" Това е още един образец за какво е потребно за хората да бъдем членове на Европейския съюз. Така, както би трябвало да изпълняваме отговорностите си, по този начин да можем да се възползваме и от правата, които ни дава това наличие на европейската карта ", означи министър-председателят.
 
По план " Подкрепа за развиване на системата за незабавна здравна помощ ”, финансиран по Оперативна стратегия " Региони в напредък ” 2014-2020 е планувано закупуване на 400 броя медицински транспортни средства (линейки). По плана към този момент са доставени 358 нови и оборудвани коли за спешна помощ, които се употребяват от екипите за незабавна здравна помощ в страната.
 
Днес бяха доставени 5 коли за спешна помощ вид В, които са с висока проходимост. Остават още 37, още веднъж с висока проходимост, които ще бъдат доставени поетапно до началото на месец март 2024 година " Линейките ще бъдат употребявани тъкмо в места, където хората постоянно най-трудно получават пряк и бърз достъп до здравна помощ. Те са ориентирани там, където хората имат най-големи усложнения, където би трябвало най-бърза реакция ", сподели още акад. Денков.
 
В края на изказването си министър председателят благодари на всички, които работят в областта на опазването на здравето, и подчертава, че държавното управление ще продължи капиталовата си стратегия в бранша. След церемонията министър председателят прегледа и диспечерския център в Спешна помощ – София.
 
 След церемонията министър председателят прегледа и диспечерския център в Спешна помощ – София. След церемонията министър председателят прегледа и диспечерския център в Спешна помощ – София. Източник: Пресцентър на Министерски съвет
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР