Премиерът акад. Николай Денков връчи грамоти на ученици и техните

...
Премиерът акад. Николай Денков връчи грамоти на ученици и техните
Коментари Харесай

Денков отличи златния отбор на България в науката

Премиерът акад. Николай Денков връчи грамоти на възпитаници и техните ръководители за реализирани високи резултати на интернационалните олимпиади и надпревари, извършени през 2023 година

За нас е голямо наслаждение да ви приветстваме тук, обърна се той към учениците. За повторно се случва тази среща, като министър председателят желае тя да стане традиция.

Зная какъв брой е мъчно, какъв брой доста старания трябват, какъв брой гений, с цел да се преборите с най-хубавите, акцентира акад. Денков. Подкрепяме ви и ще ви поддържаме , даде обещание министър-председателят.

Просветният министър Галин Цоков също ги поздрави за триумфите и медалите, които са завоювали. Тези медали са най-хубави посланици на България в чужбина , съобщи той. В българското обучение могат да се реализиран и високи резултати, уверен е той.
 Снимка 634034
Източник:

Цоков благодари на учителите и родителите им за това, че са ги въодушевили към науката.

Министърът им пожела да учат, където изискат, само че да се върнат в България , тъй като са нужни. Пожела им още златни медали, тъй като те са златният тим на България.

71 медали са завоювали учениците от началото на годината доникъде на септември - 11 златни, 28 сребърни, останалите са бронзови. Някои от учениците са спечелили повече от един орден. Децата получиха грамоти и значки от премиера Николай Денков.
 Снимка 634033
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР