Премиерът акад. Николай Денков върна няколко от заместник-министрите на Гълъб

...
Премиерът акад. Николай Денков върна няколко от заместник-министрите на Гълъб
Коментари Харесай

Денков върна заместник-министри на Гълъб Донев

Премиерът акад. Николай Денков върна няколко от заместник-министрите на Гълъб Донев назад във ведомствата. Със свои заповеди в петък той назначи деветима заместник-министри в осем министерства.

Сред досегашните фрагменти във втория ешелон на властта е Ирена Георгиева, която до преди дни бе зам.-министър на туризма. Тя е заемала поста и от май 2015 година до май 2021 година Професионалният опит на Георгиева е напълно обвързван с туризма, има над 25-годишен управнически опит като началник на туристически организации. От 2006 година е член на УС на Асоциацията на българските туроператори и туристически организации (АБТТА), а от 2009 година до 2013 година е ръководител на АБТТА.

Освен нея Денков преназначава и Петър Димитров в екоминистерството. Той заема този пост за трети път, като преди този момент е бил на длъжността от май 2021 година до февруари 2022 година и от август 2022 година до преди няколко дни.  В рамките на професионалната си кариера е заемал разнообразни длъжности в Басейнова Дирекция „ Дунавски регион “ с център град Плевен, бил е в това число неин шеф. Петър Димитров е магистър по хидромелиоративно строителство.

Познат кадър влиза и в министерството на стопанската система и промишлеността. Ирина Щонова ще бъде заместител на Богдан Богданов. Тя заема длъжността за повторно. Щонова има бакалавърска степен по стопанска система от Университета „ Сейнт Олаф “, Нордфийлд, Съединени американски щати, магистърска степен по бизнес администрация от Университета „ Станфорд “, Пало Алто, Съединени американски щати и докторска степен по стопанска система от СУ „ Св. Климент Охридски “.  В интервала от 2015 година до 2021 година е вицепрезидент „ Маркетинг и тактики “ на американския телеком AT&T, където дава отговор за разгръщане на каналите за продажба, въвеждане и ценообразуване на нови артикули, финансово обмисляне и финансови разноски.

За повторно заместник-министър става и Ивайло Стайков, който влиза в районното ведомство. Той е магистър инженер по специалността „ Строителство на здания и уреди ”. Кратката биографична информация от държавната работа сочи, че има стабилен опит в организацията и ръководството на строително-инвестиционни планове в България и чужбина.

Бившият ръководител на Управителния съвет на Българския фармацевтичен съюз и на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствените артикули проф. Иван Гетов става заместител на здравния министър проф. Христо Хинков.

На длъжността заместник-министър на културата е назначен Чавдар Георгиев. Архитект по специалност, той има богат професионален опит в областта на капиталовото планиране, в това число по реализацията на редица планове на жилищни, публични и промишлени здания и планове в региона на консервация, реституция и експониране на обекти, монументи на културата.

В същото ведомство е назначен за заместник-министър и Виктор Стоянов. Той заема длъжността за повторно, като на този пост е бил и през 2014 година Бил е шеф на Софийската филхармония, както и член на Надзорния съвет на организацията за групово ръководство на авторски права „ Мюзикаутор “. Като концертиращ пианист печели редица влиятелни интернационалните награди.

Таня Георгиева /Дъбнишка/ поема поста заместник-министър на земеделието и храните. До момента тя заема длъжността изпълнителен шеф на Асоциацията на земеделските производители в България (АЗПБ). По обучение е еколог.

В общественото министерство е назначена Гинка Машова-Станчева. Близо пет години работи в Министерството на труда и обществената политика, като последно управлява дирекция „ Политика за хората с увреждания, равни благоприятни условия и обществени помощи “. Преди това е част от екипа на Държавната организация за протекция на детето и на Агенцията за обществено подкрепяне. По обучение е финансист.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР