Премиерът акад. Николай Денков упражни правото си на вот на

...
Премиерът акад. Николай Денков упражни правото си на вот на
Коментари Харесай

Денков мисли как да върне доверието в изборите

Премиерът акад. Николай Денков упражни правото си на избор на балотажа в шесто помощно учебно заведение в София. Той гласоподава за европейска съвременна столица каквато би трябвало да бъде София.

Както на първия тур, по този начин и на втория тур Денков отхвърли да разяснява машинното гласоподаване, само че го регистрира от недобрата съгласуваност на институциите и Централната изборна комисия (ЦИК). Очевидно е, че като свършат изборите би трябвало да се сложи въпроса по какъв начин да се върне доверието в изборния развой, сподели Денков.

" Хора, излезте и гласувайте за този кмет, който желаете да ръководи града ви. Ако не излезете вие, ще излязат другите и те ще решат кой да ръководи. Независимо от това дали е с машина или с хартия, хората би трябвало да излязат да гласоподава ", прикани министър председателят.

На въпрос на News.bg би трябвало да ли да се отвори Изборният кодекс като част от измененията в изборното законодателство, за които заприказва, Денков не отговори в конкретика, само че означи, че явно има проблем с доверието, което било нарушавано в изборния развой, само че би трябвало да се върне назад въпросът по какъв начин се покачва доверието в изборния развой.
 Балотажи на локални избори 2023 онлайн
Ниска интензивност на балотажа

Ще се избират 91 кметове на общини, 451 кметове на кметства и 31 кметове на региони

Премиерът акад. Николай Денков приказва в резюме и за настоящите политически тематики , откакто упражни правото си на избор в столичното шесто помощно учебно заведение в София. Той не сподели дали има отговор от президента Румен Радев за поисканата Пламен Тончев с мотив, че през днешния ден са избори и от на следващия ден държавното управление щяло да разяснява повече.

Той не отговори и за какво не е изискал Михаил Стойнов. В момента имат вяра избори и Министерство на електронното ръководство има избрани задължения. Никой не пипа институция в миг, в който провежда изборите , сподели Денков и още един път повтори, че от на следващия ден ще се приказва в детайли за настоящите политически кавги.

На въпрос с каква цел отива в Израел, Денков съобщи, че напрежението е доста високо в Израел и всички схващат, че в случай че ескалира войната, може да има големи последици за целия свят. Важно е да се откри верният баланс, с цел да се освободят заложниците, да се понижи заплахата от " Хамас " и въпреки това да не се провокира филантропична рецесия, изясни той.

От думите на Денков в отговор на въпрос на News.bg стана ясно още, че Израел не е желал военна помощ от България, само че добави, че би трябвало да се окаже филантропична поддръжка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР