Премиерът акад. Николай Денков се срещна със студенти от България

...
Премиерът акад. Николай Денков се срещна със студенти от България
Коментари Харесай

Премиерът обяви пред студенти, че очаква положителна развръзка за Шенген до края на годината

Премиерът акад. Николай Денков се срещна със студенти от България и Република Северна Македония . На срещата в Министерския съвет бяха разисквани настоящи районни въпроси. Младежите са в София по самодейност на Софийския конгрес за сигурност и с поддръжката на Дирекцията по обществена дипломация на НАТО.

„ Имаме обща задача – да създадем балканският район едно от най-хубавите места за живеене. И това не е просто фантазия. Това е опция. И от всички нас зависи дали ще успеем да я осъществяваме “ , обърна се министър председателят акад. Денков към младежите.

Той акцентира, че добросъседските връзки и другарските връзки сред народите в района са основни за постигането на стопански и обществен приоритет.

Темите Шенген и еврозоната бяха част от въпросите, от които се интересуваха студентите. Премиерът акад. Денков увери младежите, че страната ни е постигнала голям прогрес по отношение на Шенгенското пространство. Едно от доказателствата за това е позитивният отчет на задачата на специалисти от Австрия и Нидерландия , които бяха в България в края на предишния месец.

„ В този подтекст чакаме позитивно развиване за страната ни до края на годината. Защото за последните 6 месеца направихме това, което за последните 10 години не беше направено “ , безапелационен бе акад. Денков.

По отношение на участието ни в еврозоната министър-председателят уточни пред студентите, че е налице мощна поддръжка от всички европейски институции .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР