Премиерът акад. Николай Денков се среща със зам.-генералния секретар на

...
Премиерът акад. Николай Денков се среща със зам.-генералния секретар на
Коментари Харесай

Учение на бойната група на НАТО на полигона в „Ново село“

Премиерът акад. Николай Денков се среща със зам.-генералния секретар на НАТО. Двамата ще посетят военния полигон „ Ново село “, където се организира учението Iron Strike - 2023.

Те ще проследят демонстрациите на многонационалната бойна група с рамкова страна Италия, на която България е страна хазаин.

Няма нужда да усилваме в допълнение силите за отбрана на границата, сподели Тодор Тагарев

Учението се организира в осъществяване на проектите за подготовка на многонационалната бойна група, основана за увеличаване на възпиращия и защитителен капацитет на НАТО за гарантиране на сигурността на страните членки от Източния фланг.

Не сме дискутирали повишение на готовността на въоръжените сили, добави министърът на защитата

На полигона „ Ново село “ са и министърът на защитата Тодор Тагарев, посланиците на страните, които вземат участие със свои военни формирования в многонационалната бойна група, ръководители на парламентарните комисии и парламентарни групи, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, заместник-министрите на защитата и на външните работи Атанас Запрянов и Елена Шекерлетова, съветникът по външна политика и политика за сигурност към политическия кабинет на министър-председателя Драгомир Заков, както и висши офицери от Българската войска и от структури на НАТО. Изненадващо пристигна и ръководителят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР