Премиерът акад. Николай Денков поиска да докладва пред депутатите за

...
Премиерът акад. Николай Денков поиска да докладва пред депутатите за
Коментари Харесай

Денков докладва пред депутатите за щетите от потопа по Южното Черноморие

Премиерът акад. Николай Денков изиска да рапортува пред депутатите за . За това настояха и от Българска социалистическа партия през вчерашния ден и през днешния ден входираха това искане.

Поводът да съм тук е извънредно тежък, драматичен, показа той. В такива случаи, по думите му, обществото чака отговори. Според него страната не е реагирала късно на нещастието . Дори съвсем незабавно.

Около 4000 туристи е имало на място наред с живущите. Веднага е почнала намесата на пожарни екипи, обезпечена е защита на пътищата, които са били наводнени. Временен мост се построява край Царево. От първия ден на бедствието БА е на място, регистрира министър председателят. Още първоначално екипите на Социално подкрепяне изясняват какви са процедурите за държавна помощ.56 потърпевши обекта са огледани.
 След наводнението: Ремонтират 12 моста и почистват 250 речни корита Обновена
След наводнението: Ремонтират 12 моста и почистват 250 речни корита

В Министерски съвет се провежда развой по снимане и планиране на вредите по Южното Черноморие

След прекъсване на преваляванията обстановката се възстановява, сподели Денков. Възстановено е подаването на ток и водоснабдяването. Пречиствателната станция на Царево работи. Двата язовира наоколо не са с откъснати стени , по думите му, само че имат потребност от ремонт след бедствието. Премиерът благодари на доброволците.

Днес се образува междуведомствена комисия и в 14-дневен период ще рапортува какви са аргументите за бедствието и ще се набележат превантивни ограничения. Премиерът се разгласи за систематични старания. Служебният екоминистър е внесла отчет,че има 360 рискови речни корита . Отпуснати са средства, само че доста малко обекти са получили пари за обезопасяване, стана ясно от отчета на Николай Денков. Той не изключи да се основат нормативни промени за по-добра съгласуваност.

Около 60 милиона лв. има за превъзмогване на вреди. Това е сметката след отпуснатите през вчерашния ден от Министерски съвет.
 Шефът на пожарната не вини единствено природата за потопа по Черноморието
Шефът на пожарната не вини единствено природата за потопа по Черноморието

Причините били сложни, само че и количествата превалявания - изключителни
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР