Премиерът акад. Николай Денков коментира появилите се в медии информации,

...
Премиерът акад. Николай Денков коментира появилите се в медии информации,
Коментари Харесай

Денков: Познавам Божанов и Петков. Твърденията за заплахи към Йоловски са абсурдни

Премиерът акад. Николай Денков разяснява появилите се в медии информации, че министърът на електронното ръководство Александър Йоловски е бил заплашван от Божидар Божанов и Кирил Петков поради контракти за 640 милиона лв..

" Единствената информация е тази, която имам от медиите. Ставаше дума за 640 милиона, което е много необичайно. Както Божанов беше написал, че до момента целият бюджет на Министерството за всички години е бил 100 и няколко милиона. Така че нямам визия. Аз с Йоловски такива диалози не повеждам и няма да повеждам. Ако той към този момент има някакви охрани, той към този момент е в различен режим. Аз няма какво да си приказвам по тази тематика ", сподели той в предаването " Лице в лице " по БТВ.

" Как няма да разберете ваш министър дали е бил рекетиран, за какво го охраняват, какво е приказвал ", го попита водещата Цветанка Ризова.

" Днес беше на съвещание на Министерски съвет и говорихме за това какво би трябвало да създадем, с цел да имаме машини на втория тур. Защото това, което също не стана ясно, е, че ЦИК е забавил материалите, които би трябвало да даде на Министерството на електронното ръководство и те в къси периоди, доста по-кратки от това, което се желае по Изборния кодекс, трябваше да оправят машините. Сега още веднъж поради цялата тази история би трябвало да работят непрекъснато, с цел да обезпечат машини за втория тур. Аз това имам да приказвам през днешния ден с Йоловски. Като минат изборите, може да приказваме и за други неща ", отговори министър председателят.

" Не съм го питал и няма да го попитам. Познавам Божанов и знам, че това е неуместно. Познавам Кирил Петков и знам, че това е неуместно. За какво да го запитвам сега? На мен ми трябват машините да работят в неделя. Разберете, това е, което мен ме интересува. Като пристигна понеделника ще го попитам ", добави той. 

Запитан какъв брой пъти е мислел да подаде оставка, и дали в миналото се е чувствал потиснат, подценен, прекомерно подложен на критика или обиждан, Денков отговори: " Не, значи въобще не ме интересува това. Казвам го безусловно твърдо и ясно. Единственото, което ме интересува, е можем ли да свършим работа. Няма по какъв начин да ме унизи някой, който е на доста по-ниско интелектуално, морално и каквото и да било равнище от мен, пробвайки се да ме обиди. Единственото, което ме интересува, е можем ли да свършим работа или не ". 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР