Премиера на игралния филм Майстора и Маргарита на режисьора Михаил

...
Премиера на игралния филм Майстора и Маргарита на режисьора Михаил
Коментари Харесай

В Москва представиха новата екранизация на Майстора и Маргарита

Премиера на игралния филм " Майстора и Маргарита " на режисьора Михаил Локшин по едноименния разказ на Михаил Булгаков се състоя в столичния киноцентър " Октомври " във вторник, след 5 години работа по лентата и вложени1,2 милиарда рубли, съобщи ТАСС.

 

Ролите на Майстора и Маргарита изиграха Евгений Циганов и Юлия Снигир - освен сътрудници във кино лентата, само че и фамилна двойка в действителния живот.

 

Действието в новия филм се развива в Москва през 30-те години на предишния век. Известен публицист се озовава в центъра на книжовен скандал, вследствие на който зрелище по негова пиеса е свалено от репертоара, а сътрудниците му стартират да заобикалят компанията му. Скоро създателят среща Маргарита, която става негова муза, и се заема с нов разказ. Мистериозният Воланд става негов воин.

 

Новият „ Майстор и Маргарита “ не е директна акомодация на романа на Булгаков, споделя Снигир. Според нея филмът е опит да се приказва за подтекста на основаването на тази книга и живота на нейния създател. „ Когато познаваме и разбираме подтекста на 30-те години на предишния век, се отварят някои нови аспекти на този сюжет, разбираме повече за него. И там има толкоз доста неща, че даже е ужасно да се каже на глас: за свободата на творчеството, цензурата, съвестта - доста неща ", сподели актрисата.

 

Тя желала да сътвори самодостатъчна Маргарита. „ Това е сюжет, в който една жена подрежда всичко, а мъжът в действителност не я принуждава да го направи. Тя сама измисля всичко, прави го, провежда го и не се знае кой е прав в тази обстановка “, прибавя Снигир.

 

Ролята на самия Воланд се играе от немския артист Август Дийл, прочут с основната си роля във кино лентата на Терънс Малик " Тайният живот ".

 

" Майсторът и Маргарита " е вторият пълнометражен филм на Локшин, популяризирал се с кино лентата " Сребърни кънки " - първият съветски филм, пуснат на платформата Netflix Originals. Сценарият на " Майстора и Маргарита " е написан от Роман Кантор, който работи с Локшин по режисьорския му дебют.

 

Ролята на Коровиев във кино лентата е изиграна от Юрий Колоколников, а Азазел - Алексей Розин, Полина Ауг изиграва вампира Гела, а котката Бегемот е озвучена от Юра Борисов. В библейската част на кино лентата Пилат Понтийски е изигран от датския артист Клаес Банг, а Исус е изигран от холандския артист Арън Водовоз. Във кино лентата вземат участие още Марат Башаров, Леонид Ярмолник, Александър Яценко, Алексей Гусков, Игор Верник и други

 

Романът на Михаил Булгаков е филмиран няколко пъти. Първата кино версия по романа е направена през 1971 година от Анджей Вайда. Година по-късно излиза лентата на Александър Петрович. През 1989 година режисьорът Мачей Войтишко издава ефирен филм от четири елементи. През 1994 година излиза " Майстора и Маргарита ", режисиран от Юри Кара, само че заради различия сред режисьора и продуцентите, филмът излиза едвам 17 години по-късно. През 2005 година Владимир Бортко показа своята версия.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР