Премиър лийг ще обмисли идеята за изпадане на последните три

...
Премиър лийг ще обмисли идеята за изпадане на последните три
Коментари Харесай

Бунтарите на дъното в Премиър лийг остават без почти никакви варианти

Премиър лийг ще обмисли концепцията за изпадане на последните три тима, в случай че мачовете до края на сезона не се доиграят, смята Daily Mail. Клубовете, които са срещу проекта за рестарт, отпред с Астън Вила и Брайтън, съумяха да съберат задоволително поддръжка, с цел да отсрочат вота за гласоподаване за възобновяване на сезона да бъде след идната видеоконференция в понеделник.

 Заплашиха последните три тима от Премиър лийг, в случай че не поддържат проекта за рестарт

Недоволството обаче на множеството останали клубове нараства, като се счита, че персоналният интерес пречи на това шампионатът да продължи. Поради тази причина се обмисля, в случай че сезонът завърши преждревременно, последните три тима в лицето на Астън Вила, Норич и Борнемут да бъдат изпратени във второто равнище на британския футбол.

 Противниците на " план рестарт " се тормозили от реакцията на Юрген Клоп

В понеделник също ще бъде оповестено на шефовете на всеки един от 20-те клуба, че всяко съглашение за прекъсване на сезона ще би трябвало да включва правно обвързваща уговорка, в която клубовете би трябвало да одобряват, че може да се наложи да връщат десетки милиони паунда на радио и телевизионните оператори.

Висшата лига желае да продължи сезона, като оставащите мачове се играят на безпристрастен терен. Според нея множеството играчи биха били съгласни поради постоянното тестуване и прецизните ограничения, които ще се подхващат. Застрашените от изпадане клубове обаче блокират тази концепция да се реализира, като считат, че провеждането на мачове на безпристрастен терен би разрушило спортната целокупност.

Шефът на Брайтън Пол Барбър е основал група в обществените мрежи, която да сплоти всички клубове, които са срещу концепцията Висшата лига да продължи. Смята се, че в тази група са още тимовете на Норич, Борнемут, Астън Вила, Уотфорд и Уест Хам. За да продължат мачовете до края на сезона, са нужни 14 от 20 гласа, които са за концепцията шампионатът да се възобнови. Това значи, че при присъединението на единствено още един клуб към концепцията на Брайтън ще се блокира желанието за рестарт на мачовете.

 Уотфорд също се разгласи срещу проекта, " стършелите " настояват, че в съпротива са повече от шест клуба

Шефовете на Висшата лига считат,че в случай че пред последните три клуба се даде вероятността да избират дали да отпаднат, или да продължат да играят на безпристрастен терен, то тогава те биха трансформирали мнението си и биха се събрали нужните 14 гласа.

ГЕОРГИ ЧЕРНЕВ
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР