Преместването на Радован Караджич в британски затвор е опит за

...
Преместването на Радован Караджич в британски затвор е опит за
Коментари Харесай

Дъщерята на Караджич: Готви се убийството на баща ми в британски затвор

Преместването на Радован Караджич в английски затвор е опит за преднамерено ликвидиране, счита дъщерята на наказания за военни закононарушения в Босна и Херцеговина някогашен президент на Република Сръбска Соня Йовичевич Караджич в изявление за вестник " Новости ", представено от Българска телеграфна агенция.
Още по тематиката
" За нас тази новина (че Караджич ще бъде трансфериран в английски затвор) е безусловно удостоверение, че се готви убийството му. Поразително е и за човешките права, и за правото въобще, какъв брой огромно е желанието Радован Караджич да бъде доведен до състояние на непрекъсната заплаха за живота ", а на фамилията ни ще е мъчно да го посещава поради визите и всички други условия, сподели тя.

" Блиц " добавя по тематиката, че Англия сама е поискала Караджич да излежи присъдата си в неин затвор . От съображения за сигурност не се разкрива в кой затвор ще лежи някогашният водач на босненските сърби, в загадка остават и изискванията, в които ще изтърпява доживотната си присъда.

Караджич се съпротивляваше срещу прехвърлянето си във Англия от съображения за сигурност. Той се базира на случая с военачалник Радислав Кръстич, гърлото на който бе прерязано от ислямски екстремисти в затвор в западен Йоркшир .

Интеграцията в Европейски Съюз е решението да се избегнат диалози за смяна на границите, съобщи през вчерашния ден в Прищина президентът на Словения Борут Пахор след диалози с косовския президент Вьоса Османи, оповестява вестник " Данас ". На взаимната конференция Пахор повтори, че Словения не е създател на нон пейпъра за смяна на границите. Позицията ми е изцяло противоположна, желая да убедя събеседниците си да продължат с процеса на разширение на Европейски Съюз, сподели Пахор.

Вьоса Османи съобщи, че Косово е отдадено на европейската интеграция и още един път прикани Европейски Съюз да извърши обещанието си и да утвърди визова либерализация за косовските жители.

Вьоса Османи акцентира, че институциите в страната работят дружно за подготвянето на желае срещу Сърбия за геноцид.

" Искът за геноцид е това, за което сме съгласни всички. Нашият отговор и отговорът на експертите е, че в Косово е осъществен геноцид ", сподели тя.

След визитата в Прищина Пахор през днешния ден ще беседва в Белград с президента на Сърбия Александър Вучич. Той посещава двете страни в границите на подготовката на идната в понеделник среща в Бърдо при Краню на високо ниво в процеса Бърдо-Бриони, в който вземат участие шестте страни от Западните Балкани, Словения и Хърватия.

На срещата в понеделник водачите на страните участнички ще отбележат 10-ата годишнина от началото на самодейността и се чака още веднъж да потвърдят продължаването на процеса на разширение на Европейски Съюз и да разменят отзиви по настоящи въпроси и в неофициална атмосфера.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР