Премълчаното с етикет Делян Пеевски относно КТБ - това е

...
Премълчаното с етикет Делян Пеевски относно КТБ - това е
Коментари Харесай

Аферата КТБ: Искал ли е Цветан Василев да съди Пеевски за невърнати пари?

Премълчаното с етикет " Делян Пеевски " по отношение на КТБ - това е главният акцент във втория материал от поредицата на неправителствената организация Антикорупционен фонд (АКФ) за премълчаното от аферата " КТБ ". Едно от лицата на АКФ е журналистът Николай Стайков, който беше част от екипа на в. " Капитал " преди време. А главният миг е дали Цветан Василев не се е готвил да съди Делян Пеевски поради невърнати заеми към КТБ за над половин милиард лв. (575 000 000) и дали затварянето на банката не е било един тип " превантивно "?
Групата на фамилията, групата на семейството или групата Д.П. - това е лист с компании, който се следи от шефовете на КТБ всеки ден през май и юни 2014 година. Припомняме, че КТБ беше сложена под специфичен контрол на 20 юни, 2014 година. Сред имената в клипа са " Булгартабак ", " Водстрой ", която преди 3 години стремително беше купена от " Хидрострой ", " Газпроект Юг ".  Последните две компании бяха част от битката за градежа на " Южен поток " в България. А показани имели на шефове на КТБ сочат, че са се водели дейни диалози с въпросните компании да си заплащат заеми, взети от КТБ и се е следяло дали няма да има смяна в собствеността им.
Цитиран е и специфичен мейл от Борислав Борисов, шеф на ръководство " Правно " на КТБ до Георги Зяпков, шеф на ръководство " Кредитиране " на КТБ - Зяпков в този момент е обвиняем по делото " КТБ ". Електронното известие е " информация за подсъдност на групата Директива за птиците " и надлежно поражда въпросът дали КТБ не се е готвила да се обърне към съда поради просрочени заеми на стойност от най-малко 575 млн. лв. от тази група?
Историята обаче стартира с публични показания на обвинявания в шпионаж в интерес на Русия някогашен издател на вестник " Дума " и някогашен народен представител от Българска социалистическа партия Николай Малинов. Малинов приказва за Цветан Василев и по какъв начин на среща при Сергей Станишев за финансирането на " Дума " станало на въпрос, че Василев и избрания единствено преди седмица за почетен консул на България за Узбекистан Петър Манджуков имали връзки по отношение на ИПК " Родина " и " Дума " - Василев да заплати на Манджуков, с цел да се откаже от всевъзможни искания към аления официоз. Но Малинов признава и, че се е виждал с Василев в централния офис на КТБ на площад " Гарибалди " в София и че го е молил да му спомага, с цел да убеди Делян Пеевски да даде забавени към " Дума " пари. АКФ не пропуща да каже и, че обвиняванията за шпионаж по отношение на Малинов идват точно от следствието на аферата " КТБ ".
Това е единственият документ от над 400 разпита в следствието, в който някой е загатнал поименно Делян Пеевски, твърди още неправителствената организация. Като какъв Пеевски е трябвало да заплаща на издателя на " Дума ", пита АКФ, като ползва различен откъс от показанията на Малинов – че е имал тристранна среща с Цветан Василев и Делян Пеевски, на която се разбрали да си сътрудничат и да не си основават проблеми.
Припомняме, че при внасянето на делото " КТБ " в съда, наблюдаващият прокурор и определен от Висш съдебен съвет за нов основен прокурор Иван Гешев съобщи, че не са открити " неща ", свързани с Пеевски и източването на КТБ. Тогава Гешев сподели, че имало още 24 производства по аферата " КТБ " и в случай че някой от тези случаи има връзка с Пеевски, ще се обясни!
Отделно АКФ пуска мейл и от юрист Александър Ангелов за собствеността на " Булгартабак ". Ангелов от дълго време е свързван с Пеевски – вижте в този материал забавни детайлности! Какво е ситуацията с " Булгартабак " – вижте видеото:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР