Премахването на грима вечер преди лягане е задължително, ако искате

Премахването на грима вечер преди лягане е задължително, ако искате ...

Домашен лосион за премахване на грим с жожоба и алое


Премахването на грима вечер преди лягане е задължително, ако искате да имате чиста и здрава кожа. Тази част от рутината ви за красота ще предпази кожата и от преждевременно стареене и поява на бръчки.На пазара има много продукти за премахване на грим, но би било чудесно, ако използвате лосион за почистване на грима, който е направен изцяло от природни и натурални съставки, които подхранват кожата. Можете да си го приготвите и сами.

Една такава примерна рецепта за домашен лосион за почистване на грим съдържа жожоба, гел от алое вера, масло от чаено дърво и хамамелис. Тези съставки се грижат нежно за кожата, почистват я, подхранват, успокояват и хидратират в дълбочина.Съставки:
2 супени лъжици хамамелис; 2 супени лъжици масло от жожоба; 2 супени лъжици гел от алое вера; 2 капки масло от чаено дърво.


С помощта на фуния излейте съставките една по една в шишенце. Разклатете добре. използвайте лосиона с помощта на памучен тампон, с който да нанасяте върху кожата. С разтриване свалете грима и мръсотията, натрупана по кожата през деня.

Разклащайте преди всяка употреба.

Източник: az-jenata.bg