Премахване на зеления сертификат при поне 70% ваксинирани. За това

...
Премахване на зеления сертификат при поне 70% ваксинирани. За това
Коментари Харесай

Петков: Махаме зеления сертификат при поне 70% ваксинирани

Премахване на зеления документ при най-малко 70% имунизирани. За това вероятно решение съобщи министър председателят Кирил Петков в коридорите на Народно събрание.

" Искаме да премахнем зелените документи. Но това да се случи, когато равнищата на отбрана на популацията са толкоз високи, че виждаме, че нямаме здравен проблем в лечебните заведения, че не се запълват интензивните кревати. Тогава всички имаме вяра, че би трябвало да живеем с отворена опция бизнесите да си правят работата, учебните заведения да образоват, само че това не би трябвало да бъде с цена на човешки животи. Единственият метод да го реализираме е да стигнем равнища на имунизация от най-малко 70% ", разясни той.

Петков добави, че сега равнището на имунизация е 35%.

" Нашата задача би трябвало да бъде над 50%, в случай че желаеме да имаме някакво равнище на отбрана, доста бих се радвал да стигнем до 70%. По никакъв метод тези равнища няма да са през наложителна имунизация. Докато съм министър председател, няма да има такава ", съобщи още министър-председателят и добави, че в случай че дневно продължат да се имунизират по 30 000 души " може да преминем петата Коронавирус вълна, без да е належащо затваряне ".

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР