„Премахване на възможността за строителство на сгради с намалени отстояния

...
„Премахване на възможността за строителство на сгради с намалени отстояния
Коментари Харесай

Предложения за ограничения в строителството

„ Премахване на опцията за строителство на здания с понижени отстояния и брой паркоместа посредством потребление на по-ниските условия за общежития, ателиета и апартаметни хотели. Целта е да затворим малките врати в закона, които разрешават скриване на жилищни здания зад фиктивни нежилищни здания, към които условия за строителство са по-ниски. Това е първият пакет с промени в Закона за устройство на територията, който импортирам в Министерство на районното развиване и благоустройството “. Това сподели кмета на Столична община Йорданка Фандъкова. Практиката демонстрира, че условията за общежития, ателиета и апартаментни хотели се употребяват от някои вложители за заобикаляне на разпоредбите като зад тях се крие строителство на жилищни здания.

„ По този метод се основават проблеми както за градската среда, по този начин и за бъдещите притежатели на жилища, които не могат да се записват и заплащат такси по промишлени цени. Затова упорствам да се отстрани опцията за строителство на здания напълно с ателиета и продажба на независими обекти в здания, които са предопределени за общежития и хотели. Разговарях с министър Аврамова и зам.-министър Нанков, с които ще образуваме работна група за изчистване на текстовете, които ще предложим на Народното събрание “

Кметът Фандъкова и основният проектант на Столична община арх. Здравков оферират и основаване на указател на системите за паркиране.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР