Премахнати са старите гуми от коритото на Слатинската река в

...
Премахнати са старите гуми от коритото на Слатинската река в
Коментари Харесай

Изчистиха плаващите гуми от Слатинска река

Премахнати са старите гуми от коритото на Слатинската река в столичния квартал " Сухата река ". Това става ден откакто поданици на квартала алармираха за казуса. Масовото изхвърленe не излезли от приложимост гуми стана дни след цялостното разчистване на речното корито. Въпреки че е подаден сигнал към полицията - досега няма изясненост кой е нарушителят, употребил речното корито за бунище.

Гледката на изхвърлените гуми възмути жителите, живеещи в квартала. А съгласно хората реката постоянно се трансформира в бунище. С богато многообразие на отпадъци.

Според Димитър Димитров гумите по всяка възможност са извърлени от някой авто сервиз в региона. Въпреки че в столицата има над 30 краткотрайни площадки за събиране на употребявани автомобилни гуми.

" С специалистите, които приказвах, е доста дребна вероятността водата да домъкне подобен огромен брой гуми. Центровете за промяна на гуми са задължени да взимат старите гуми от клиенти и след това да ги извозват ", сподели Димитър Димитров от " Зелено Движение ".

Малко по-късно денем изхвърлените гуми бяха отстранени от водата. В продължение на часове чиновници от почистващата компания извадиха над 90 гуми от реката. А отсам те бяха извозени до депото във " Връждебна ".

" Съответният извършител се глобява от 300 до 1000 лева Никаква информация нямаме от къде може да са се появили гумите ", сподели Петьо Николов от Защита при бедствия към регион " Подуяне ".

Само за предходната година на обособените места бяха оставени над 15 000 гуми, а информация къде и по какъв начин може да се предадат старите автомобилни гуми може да бъде открита в уеб страницата на Столичния инспекторат.

Автор: Кристиян Гаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР