Прелюбопитна надгробна плоча може да се види в гробище в

...
Прелюбопитна надгробна плоча може да се види в гробище в
Коментари Харесай

Създател на еликсир за дълъг живот починал на 148 г.

Прелюбопитна надгробна плоча може да се види в гробище в Хартфордшир, Англия. На нея написа „ В памет на Уилям Мийд, лекар по медицина, който си отиде от този живот на 28 октомври 1652 година на възраст 148 години и 9 месеца, 3 седмици и 4 дни ". Това е една от най-хубавите „ реклами ", познати до през днешния ден, защото господин Мийд е бил откривател на балсам за дълъг живот...
Говори се, че приживе Мийд приготвял медикаменти, които се продавали от няколко магазина. Сред тези домашно приготвени илачи бил и еликсирът за дълъг живот, който май е бил извънредно ефикасен. Поне за Мийд.
Погребан е в гробищата в Уеър, град, който се намира на 24 километра от Лондон. В Уеър Мийд се трансформирал в легенда, чиято загадка за дълъг живот в действителност може да има повече общо с маркетинга, в сравнение с с новаторската медицина.
До 2022 година в света няма регистриран дълголетник, живял до 148 години. А междинната дълготрайност на живота по времената, когато се е подвизавал лечителят, е била сред 30 и 40 години. 
Каква е тайната му?Историята споделя, че след гибелта му брачната половинка на Мийд видяла опция за разгръщане на бизнеса и решила да трансформира надгробната плоча в самобитна реклама. Мийд евентуално е обвързван с марката „ Д-р. Патентните медикаменти на Мийд ". Илачите от тази серия са се продавали от аптекарите във веригата Ware's High Street през 19 век. 

Според църковните архиви, надписът върху плочата е изсечен още веднъж през януари 1797 година от хертфордски каменоделец на име Дейвид Кок и финансиран от „ църковните настоятели на Уеър “. 
Източник
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР