Преливащата р. Велика, която преминава през Царево, е подронила основите

...
Преливащата р. Велика, която преминава през Царево, е подронила основите
Коментари Харесай

В Царево обявиха бедствено положение, р. Велека прелива и срути мост

Преливащата р. Велика, която минава през Царево, е подронила основите на оборудването и все още съвсем половината от асфалтовата завивка по него е пропаднала във водата
Хотели също са под вода в. Там е оповестено бедствено състояние поради изобилните превалявания, които не са спирали през цялата нощ.

bTV оповестява за сигнал от жена, чието дете е на лагер в града. „ В момента хотелът е безусловно наводнен и няма ток. Всички са блокирани “, написа тя. Жената изпрати и видео фрагменти, на които се вижда по какъв начин водата нахлува в хотела.

" Вече 20-и час продължава да вали, в началото беше със мощни светкавици... стихия, която през цялата нощ не спря. В момента продължава да вали, ситуацията в Царево е извънредно ", споделя пред Българска национална телевизия Диана Кънчева за ситуацията в града, където тази заран бурята провокира наводняване и откъсна пътища.

Няма ток от към час.

От общината със системата за сигнализиране предизвестиха всички поданици да се качат на високите етажи, защото има заплаха от наводняване, сподели още Кънчева.

Рухна единият от мостовете, вовдещи към царевския кв. Василико. Преливащата река, която минава през морския град, е подронила основите на оборудването и все още съвсем половината от асфалтовата завивка по него е пропаднала във водата.

С това достъпът до квартала се реализира по обходни направления, само че обстановката е сериозна, защото по този път се реализира достъпът и до плаж Нестинарка, за който може да се каже, че все още не съществува. Ивицата е под вода.
Няма данни за търсени хора, най-малко към този момент. Положението обаче е повече от сериозно.

Със заповед на кмета на община Царево е оповестено бедствено състояние на територията на общината и е разпоредена евакуация на част от хората, намиращи се в засегнатите от дъждовете региони.

На място заседава спешен щаб, който прави оценка обстановката. Създадена е нужната организация за привличане на спомагателни сили и средства от структури на вътрешното министерство /включително „ Гранична полиция “ и жандармерия, от област Бургас и прилежащите области/. На терен работят екипи на пожарната и полицията.

Придошлите реки са провокирали вреди по инфраструктурата, в това число по мостови уреди. Затворен за придвижване е  основният път сред Царево и Синеморец.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР