Преливане на обикновена прясно замразена дава добри резултати при лечението

...
Преливане на обикновена прясно замразена дава добри резултати при лечението
Коментари Харесай

Хематолог: И обикновената плазма дава резултат при лечението на COVID-19

" Преливане на елементарна прясно замразена дава положителни резултати при лекуването на ковид. Антибиотичната терапия не е вярна. Паталогоанатомите потвърдиха, че пациентите с COVID-19 умират от задръстване на кръвоносните съдове, а посредством вливане на плазма те се отпушват и се усъвършенства кръвообращението. И не е нужно плазмата да съдържа антитела от преболедували ковид. " Това съобщи изрично хематологът лекар Чавдар Ботев в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.
Според лекарят, препаратът Рендесивир дава резултат единствено при прилагане с други медикаменти или в композиция с вливане на замразена плазма . Медикаментът може да се употребява единствено първите шест дни или най-вече до 20-ия ден от доказването на COVID-19 у пациента. " Иначе го приемате и получавате единствено страничните му резултати. То е единствено за първоначално от установяването на вируса в организма ", уточни лекар Ботев. Той заяви статистика, че в интензивните отделения 95% от хората умират. " Когато даваме антибиотик одобряваме, че болният се лекува погрешно. Вирусът сгъстява секрет, който се задържа в белите дробове. Антибиотици следва да се изписват, единствено в случай че има потвърдена бактериална инфекции ", изясни медикът. Според него, пациенти, които изкарват тежко COVID-19, имат " убийствено " главоболие, неповлияващо се даже от морфин . Това се получава точно поради запушването на кръвоносните съдове и може да премине единствено с преливане на прясно замразена кръвна плазма, която да ги отпуши.
 Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград
Спешно се търси кръвна плазма за пациенти от Асеновград, които са в тежко положение, вследствие затруднения от ковид COVID-19. Бли...
" Когато се разрежда кръвта се предотвратява идващия стадий от болестта - тромбозата, в резултат на която умират доста хора. А интубирането съвсем постоянно е пагубно и това го знаят всички реаниматори ", уточни Чавдар Ботев. По думите му, хората с наднормено тегло са едни от най-застрашените при заразяване с ковид . Причината е, че те имат по-трудно дишане и по-забавени придвижвания, както и по-бавна обмяна на веществата. 65% от тежко болните са кръвна група А пък са другите, най-застрашени от заразяване със болестта, защото вирусът се свързвал по някакъв метод с кръвните кафези. Засега хората с кръвна група 0 се оказват най-устойчиви, смята хематологът. Той счита, че преболедувалите ковид имат антитела за към четири месеца, след което може да се заразят още веднъж. Доктор Ботев е безапелационен, че може да се получи противоположен резултат при слагането на имунизацията и да се развият автоимунни болести.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР