Прекратяването на работата на Консултативния съвет за национална сигурност от

...
Прекратяването на работата на Консултативния съвет за национална сигурност от
Коментари Харесай

Прекратяването на консултативния съвет не работи в интерес на държавността, смята Цачева

Прекратяването на работата на Консултативния съвет за национална сигурност от президента през вчерашния ден не работи в полза на държавността, сподели през днешния ден по Българска национална телевизия министърът на правораздаването Цецка Цачева. Тя повтори тезата си от през вчерашния ден, че е била сюрпризирана, че случилото се е било оповестено като протест. Според Цачева такова е визията единствено на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

" Имаше спор, няма никакво подозрение за протест. За мен това са необясними изказвания ", сподели още Цачева. Тя добави, че за нея решението да се приключи работата на съвета, от страна на президента, е било изненадващо.

Също по Българска национална телевизия заместник-председателят на парламентарната група на Българска социалистическа партия Крум Зарков изрази мнение, че през вчерашния ден ГЕРБ са създали " срамна проява ", както против институциите, по този начин и против тематиката - битка с корупцията. Според него всеки от отсъстващите от КСНС, който не е е съумял да се провежда по този начин, че да взе участие, носи своята отговорност.

В отговор на въпрос Цачева разгласи, че на съвета а били изнесени задълбочени отчети за битката с корупцията и неуспехите за битката с нея.

Попитана за оценка на работата на Висшия правосъден съвет, чиито мандат изтече, министърът на правораздаването разгласи: " Всеки състав на Висш съдебен съвет е приключил и доста работа, това се отнася и за последния, седми състав. Това, което бих искл да видя в по-голяма степен в новия е груповият дух и екипното начало ". Цачева допълно, че е обикновено да има диспути в съвета, само че те би трябвало да са за реализиране на резултат, а не да се стига до личностни нападки.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР