Прекратяването на поддръжката на Internet Explorer от страна на Microsoft

...
Прекратяването на поддръжката на Internet Explorer от страна на Microsoft
Коментари Харесай

Хаос в Япония след прекратяване поддръжката на IE

Прекратяването на поддръжката на Internet Explorer от страна на Microsoft провокира суматоха в редица японски държавни организации и търговски структури, които към момента употребяват остарелия браузър.

Докато мнозина считат Япония за един от водещите софтуерни водачи, нещата в страната не са толкоз положителни, колкото бяха преди. Прекратяването на поддръжката на Microsoft за остарелия браузър Internet Explorer сътвори съществени проблеми за държавните и комерсиалните структури.

От април основаният в Токио разработчик на програмен продукт Computer Engineering & Consulting (CEC) не е в положение да се оправи с поръчките заради голям напор от молби за помощ, съгласно Nikkei Asian Review. Сред клиентите са най-вече държавни служби, финансови институции и индустриални компании, които към момента имат уеб страници, усъвършенствани за Internet Explorer.

Според компанията, краят на поддръжката на IE е прочут от дълго време, само че мнозина отсрочват вземането на нужните ограничения. Очаква се хаосът да продължи още няколко месеца.

Microsoft публично приключи поддръжката за Internet Explorer на 15 юни, 27 години след стартирането на браузъра. Много консуматори от дълго време са минали към други възможности, само че някои организации към момента се придържат към решения, основани за остарелия браузър. Според едно от допитванията, през март 49% от интервюираните признават потреблението на IE в работата си.

Прави усещане, че браузърът се употребява освен като приложение за разглеждане на уеб сайтове, само че и като помощно средство за наблюдаване на посещаемостта на чиновниците и за работа с други вътрешни корпоративни принадлежности.

В някои държавни портали, в това число на локалния пенсионен фонд, даже в новите браузъри онлайн формуляри би трябвало да се попълнят в режим на Internet Explorer, а други уеб запаси публично предлагат остарелия артикул на Microsoft като главен браузър.

Излязъл през 1995 година, браузърът Internet Explorer стана международен стандарт за промишлеността, измествайки Netscape, а през 2009 година той заемаше 65% от пазара. Въпреки това, в края на 2000-те, делът му стартира да спада бързо и съгласно StatCounter в този момент е под 1%.

Една от аргументите за срутва на IE е неспазването на интернационалните стандарти за уеб технологии. Според специалисти, браузърът се оправя зле с обработката на JavaScript и различен код на различни езици за програмиране, което е попречило да се употребява с интерактивни уеб сайтове.

Спадът на Internet Explorer съответства с възхода на Гугъл Chrome, който в този момент господства с 65% дял.

Източник: TechNews
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР