Прекратяването на огъня в Украйна няма да доведе до мир,

...
Прекратяването на огъня в Украйна няма да доведе до мир,
Коментари Харесай

Зеленски към пратеника на папата: Прекратяването на огъня няма да доведе до мир

Прекратяването на огъня в Украйна " няма да докара до мир ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски пред специфичния делегат на папа Франциск, италианския кардинал Матео Дзупи, по време на визитата му в Киев, заяви Франс прес.

" Държавният глава акцентира, че прекратяването на огъня и замразяването на спора няма да доведат до мир ", се споделя в изказване на украинското президентство. Зеленски е призовал Светия трон " да способства за осъществяването на украинския кротичък проект ", който включва връщането под контрола на Киев на всички територии, окупирани от Москва.

Според същия източник Зеленски " е подчертал, че единствено взаимните старания, дипломатическата изолираност и натискът върху Русия могат да повлияят на агресора и да доведат до обективен мир на украинска земя ". " Президентът означи, че Светият трон може да способства дейно за освобождението на украинските пандизчии, връщането на депортираните деца и възобновяване на справедливостта ", добавя президентството.

Посещението на кардинал Дзупи в Киев се случва в миг, когато украинските сили организираха серия от " офанзивни дейности " през последните дни, с цел да изпитат съветската защита, и обявиха, че са постигнали триумфи край разрушения източен град Бахмут. Русия твърди,

че е контрирала тези набези.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg