Прекратяването на огъня, договорено между Анкара и Вашингтон и целящо

...
Прекратяването на огъня, договорено между Анкара и Вашингтон и целящо
Коментари Харесай

Изтича примирието в Сирия

Прекратяването на огъня, контрактувано сред Анкара и Вашингтон и целящо да разреши евакуиране на сирийските кюрдски Сили за отбрана на народа (СЗН) от позициите им в Североизточна Сирия, изтича през днешния ден в 19 часа по Гринуич.

То влезе в действие в четвъртък в 22 часа турско (и българско време) и ще завърши през днешния ден в 22 часа показаха източниците, като прибавиха, че " зоната за сигурност ", която Анкара желае да откри по продължение на своята граница, ще бъде първоначално с дължина 120 километра.

125 военни коли на СЗН са се изтеглили от региона на плануваната " зона за сигурност " в Северна Сирия в посока на провинция Хасака, оповестиха нощес източници от турските сили за сигурност, представени от в. " Хюриет дейли нюз ".

СЗН имат време да се изтеглят до 10 ч. вечерта на 22 октомври от плануваната " зона за сигурност ". Ако някакви терористи останат след 22 ч., те ще бъдат обезвредени, споделиха източници от силите за сигурност пред вестника.

Турция желае да образува 120-километрова " зона за сигурност " след изтеглянето на СЗН в региона от Тал Абияд и Рас ал Айн. Предвижда се зоната за сигурност да бъде удължена до 444 километра.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР